Apple testuje nové přihlašování do rozhraní iCloud

Apple testuje nové přihlašování do rozhraní iCloud
2019-07-09T12:54:46+02:00
• 10. 7. 2019

Společnost Apple se u svých beta verzí operačních systémů iOS 13, iPadOS a macOS Catalina testuje zbrusu nový proces přihlášení do webového rozhraní iCloud. Když do svého prohlížeče nyní zadáte beta.icloud.com, samozřejmě na zařízení s nejnovější betou, můžete se do svého Apple ID přihlásit prostřednictvím Face ID nebo Touch ID.

iCloud a jeho přihlašovací proces bude jednodušší

Funkce je samozřejmě k dispozici (prozatím) pouze pro nativní webový prohlížeč, tedy Safari. Mimo jiné si ji vyzkoušíte jen na jablečném produktu s nejnovější beta verzí jednoho z výše uvedených operačních systémů. Nicméně, pokud splňujete veškeré požadavky, webové rozhraní pro iCloud vás vyskakovacím oknem vyzve k přihlášení, a to právě skrze Face ID či Touch ID. 

Jestliže tedy vlastníte MacBook Pro s technologií Touch Bar, budete se do rozhraní taktéž moci přihlásit prostřednictvím Touch ID. Na výše přiložených snímcích si můžete prohlédnout, jak takové vyskakovací okno, respektive proces, v praxi vypadá. 

Zajímavé také je, že, pokud na zařízení s nejnovější beta verzí navštívíte web iCloudu, automaticky budete přesměrováni právě na beta.icloud.com. Kdyby vás prohlížeč automaticky nepřesměroval na zmíněnou URL adresu, budete ji muset zadat ručně. V každém případě musíte používat iOS 13, iPadOS nebo macOS Catalina. 

Nutno podotknout, že se jedná o velmi šikovnou funkci, kterou bude Apple chtít dostat do provozu co nejdříve. Pro uživatele bude mít novinka mnoho výhod – přihlašování skrze Face ID či Touch ID bude mnohem bezpečnější a jednodušší. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat