Aplikace Field Trip od Niantic končí

Aplikace Field Trip od Niantic končí
2019-07-14T16:30:08+02:00
• 14. 7. 2019

V roce 2012 se začala formovat nová společnost Niantic, tehdy ještě pod křídly Googlu. První aplikací se stala Field Trip. Byl to první pokus vývojářů z Niantic, jak spojit virtuální realitu a běžnou realitu. Následně jsme se dočkali jen her. V tuto chvíli došlo k ohlášení, že Field Trip končí.

Field Trip

Niantic Labs nijak přesně neuvedlo, kdy konkrétně aplikace Field Trip skončí. Bylo jen uvedeno, že se tak stane v tomto roce, přičemž aplikace jako taková již není k dispozici v jakémkoliv obchodu. Ještě tento rok dojde k zastavení služeb, což povede k tomu, že aplikace bude nepoužitelná. Již nyní dochází k ukončování podpory.

Field Trip se soustřeďovala na doporučování nejrůznějších míst z okolí uživatele. Běžela na pozadí, sbírala data o poloze a následně dávala návrhy, co navštívit nebo objevit. Vývojáři z Niantic s oznámením konce této aplikace zároveň uvádějí, že se chtějí výlučně soustředit na rozšířenou realitu, což ostatně dokazují již delší dobu.

Prvním takovým počinem byla hra Ingress, ale nyní je Niantic známé především hrami jako Pokémon GO a Harry Potter: Wizards Unite. V této oblasti se asi dočkáme dalších novinek a možností. Ostatně se jedná v tuto chvíli o hlavní zdroj příjmů. Niantic studio konstatuje, že se chtějí soustřeďovat na takové tituly, které propojují virtuální a reálný svět, přičemž lidi dostávají šanci, jak se scházet a seznamovat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat