Amazon Music roste rychleji než Spotify

Amazon Music roste rychleji než Spotify
2019-07-15T07:54:08+02:00
• 15. 7. 2019

Zdroj: Android Authority

2

Lídrem všech streamovacích služeb je v současné chvíli Spotify, a to i přesto, že Apple Music tuto švédskou službu velmi rychle dohání. Dle posledních informací má k dnešnímu dni Apple Music více než 60 mil. předplatitelů. Do hry ale vstupuje další hráč, který by mohl zajímavým způsobem zamíchat s kartami. 

Amazon Music se více než daří

Amazon Music v současné chvíli roste velmi rychlým tempem. S touto informací přišel zahraniční server Financial Times. Podle zprávy, Amazon Music vzrostl od roku 2018 o 70 % – k dnešnímu dni má více než 32 mil. předplatitelů. Samozřejmě je služba stále daleko od předních příček, tedy před Spotify a Apple Music. Ovšem i tak je pozoruhodné, že i třetí hráč může tak rychle růst. Například takové Spotify meziročně roste pouze o 25 %.

Nicméně, Amazon Music se na trh dostal poměrně pozdě, a to v roce 2016. Podobně jako Apple Music má i Amazon výhodu svých produktů Echo, pro které je služba velmi dobře optimalizována. Amazon Music mimo jiné více cílí na starší publikum, neboť 14 % z celkového počtu předplatitelů tvoří uživatelé ve věku 55 let a starší. Jen pro zajímavost, Spotify těchto uživatelů má jen 5 %. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

TECH&GA 2018

15. 7. 2019, 7:56

A Youtube Music?

Jakub Miakyš

15. 7. 2019, 13:30

Youtube Music má cca 16 milionov predplatitelov…
je to škoda, ale Google si za to može sám… takú nedopečenú službu už nevypustil roky, čo je škoda, lebo playlisty to má užasné :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat