Samsung možná použije jinou konstrukci pro rozložitelný mobil

Samsung možná použije jinou konstrukci pro rozložitelný mobil
2019-07-15T09:44:23+02:00
• 15. 7. 2019

Tento rok měl patřit ohebným smartphonům, ale zatím se ani jeden představený model neprodává na globálním trhu. Huawei má problémy s USA a Samsung musí řešit konstrukční chyby. To ale ještě neznamená, že by se vývoj nějak zastavil. Samsung pokračuje v designování budoucích novinek, přičemž jedna z nich se nyní poodhaluje skrze patent.

Huawei Mate X – naše první dojmy

Vysouvací displej

Současné ohebné smartphony mají společný základ. Jeden větší displej, který se rozloží. Huawei má zobrazovací panel na vnější straně zařízení, Samsung jej má uvnitř. Jihokorejská společnost si pohrává ale s trochu odlišným přístupem. Než vytvářet zařízení s konstrukcí, která se musí ohnout, tak zde máme náznak vysouvacího řešení.

Ve své podstatě patent naznačuje, že displej je srolovaný uvnitř mobilu a v případě nutnosti stačí boční stranu vysunout. Díky tomu dojde ke zvětšení zobrazovací plochy, přičemž jedna strana je vždy na stejném místě. Do jisté míry se jedná o elegantnější řešení, kdy se nemusí řešit komplikované uchycení displeje tak, aby uprostřed nevznikala boule nebo nějaký nedostatek, jak to můžeme vidět u současných novinek.

Ve své podstatě se displej vypne podle toho, jak jej vysunete z mobilu. Navíc tento přístup ke konstrukci nevyžaduje příliš velkou změnu rozmístění většiny prvků, jako jsou foťáky, tlačítka a tak podobně. Na druhou stranu zařízení bude muset disponovat pevnou a velmi malou konstrukcí pro vysunutí.

Patent byl podán v minulém roce a teprve nedávno byl schválen u Korean Intellectual Property Office. Nyní je otázkou, jestli se Samsung pokusí vyrobit takové zařízení.

Samsung si pohrává s konceptem ohebného Edge tabletu

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat