Youtube zvažuje přesun obsahu pro děti do separátní služby

Youtube zvažuje přesun obsahu pro děti do separátní služby
2019-06-20T16:39:02+02:00
• 20. 6. 2019
1

Youtube se stal nástrojem pro vyjadřování názorů, propagaci produktů a zábavy jako takové. Bohužel i tak se najde závadný obsah, který může spadat do sekcí jako fakenews (falešné zprávy) nebo konspiračních teorií. Dospělý člověk má více možností k tomu, aby si informace ověřil, případně posoudil věrohodnost. Problém je ale u dětí, které ještě nemají rozvinuté potřebné vlastnosti a nemají zkušenosti. Youtube je kvůli tomu bombardován nejrůznějšími organizacemi, a dokonce i vlastními zaměstnanci. Nyní se zvažuje poměrně zásadní krok.

Obsah pro děti ano, ale ne na „Youtube“

Na Youtube se nachází dost obsahu pro děti, ale to by nebyl až tak velký problém. Kritika totiž dopadá na doporučovaný obsah, který již nemusí být zrovna nejlepší. Navíc děti si umí vyhledat kromě svých oblíbených videí i obsah, který není určen pro ně.

Youtube se snaží nastavit filtry tak, aby nebyla ohrožena například mravní výchova. Samozřejmě zavádí restrikce i v oblasti věkového omezení používání služby Youtube, ale jak to již bývá, děti takové omezení obejdou velmi jednoduše. Nyní se ale zvažuje, že by všechen obsah určený pro děti přesunul pod službu Youtube Kids. Kromě toho se také diskutuje i o možnost vypnutí automatického přehrávání pro děti.

Cílem má být přesunout dětské obecenstvo na Youtube Kids, kde je velmi malá pravděpodobnost, že by se nabízel obsah, který není vhodný mladé generaci. Bohužel ani Youtube Kids není dokonalou službou a občas se sem dostane materiál nevhodný pro děti.

Sice přesunutí obsahu může vypadat jako zajímavý nápad, ale jak známe děti, najdou si svou cestu k běžnému Youtube, pokud rodiče nejsou ostražití. Navíc právě děti tvoří velké obecenstvo, což by mohlo mít dopad na příjmy z reklam.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Peter Jurček

20. 6. 2019, 18:22

fajn by bolo keby aspoň YouTube kids šiel nainštalovať na Android TV.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat