Youtube Kids přichází do České republiky

Youtube Kids přichází do České republiky
2019-02-21T10:45:37+02:00
• 21. 2. 2019

V roce 2015 Youtube představil speciální aplikaci pro děti, která se jmenuje Youtube Kids. Její podstatou je nabídnout obsah pro nejmenší bez jakýchkoliv obav, že by se přehrával obsah, který není zrovna bezpečný pro děti.

Youtube Kids v Česku

Po čtyřech letech od uvedení jsme se konečně dočkali v České republice. Hlavní výhodou je hlídaný obsah, kde hrají roli velmi pokročilé algoritmy. To je ostatně potřeba i na české scéně, kdy někteří tvůrci obsahu jen kvůli vyšší sledovanosti jsou schopni překročit zákony. Právě taková videa by se jen tak neobjevovala nejmladší generaci. Navíc by se neměla objevovat videa s vulgárním vyjadřováním a podobně. Youtube zde cílí na zábavná videa a také naučná.

„Přinášíme českým rodinám tvorbu pro nejmenší děti už několik let a jsme proto velmi rádi, že se náš YouTube kanál a spolu s ním naše písničky a videa zařadily do této aplikace. YouTube Kids představuje pro děti bezpečné prostředí a rodičům zase přináší kontrolu nad tím, na co jejich děti dívají,“ říká Lukáš Kunz, který představuje polovinu dua Štístko a Poupěnka.

YouTube Kids nabízí množství videí pro celou rodinu členěné do sekcí Pořady, Hudba, Výuka, Prozkoumat. Důležitou funkcí je rodičovská kontrola, díky které mohou rodiče jednoduše specifikovat, které video je bezpečné a kterého Youtubera mohou potomci sledovat. Dokonce mohou zablokovat vyhledávání zcela a mít tak úplnou kontrolu, jaké video dítě zhlédne.

YouTube Kids je jedním z nástrojů, kterým Google pomáhá rodinám stanovit si zdravá digitální pravidla. Dalším je například aplikace Family link, která umožňuje rodičům získat přehled o tom, kolik času děti tráví na digitálních zařízeních, v jakých aplikacích, nastavit limity, či mít přehled o jejich poloze.

 

logo-app YouTube Kids New IT Solutions Zdarma ANDROID logo-app YouTube Kids Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat