Vodafone představuje (ne)omezený datový balíček aktualizováno

Vodafone představuje (ne)omezený datový balíček [aktualizováno]
2019-06-20T19:05:34+02:00
• 20. 6. 2019
5

T-Mobile představil svou letní akci, ale nyní Vodafone oznámil, že přichází s neomezeným datovým tarifem. Láká také na nízkou cenu, ale jak to již bývá, ne vše je tak jednoduché, aspoň na první pohled.

Vodafone neomezeně, ale…

Vzhledem k tomu, že Vodafone odkupuje UPC, tak zároveň získává cennou infrastrukturu. Díky tomu údajně konečně může nabídnout skutečný neomezený datový tarif s neomezeným voláním a SMS zprávami.

Na grafice níže můžete vidět, že neomezený tarif může vyjít až na 599 Kč měsíčně, ale je potřeba se podívat detailně. Tato cena platí za jednu SIM kartu, přičemž si musíte koupit balíček se čtyřmi SIM kartami. K tomu musíte připočíst také internet na doma za 399 Kč. Celková cena pro 4 lidi a internet na doma činí 2 795 Kč měsíčně.

Pokud budete chtít jen 2 SIM karty, cena za jednu se zvýší na 998 Kč měsíčně. S internetem na doma je celková měsíční útrata 2 396 Kč. Takže ano, Vodafone trochu rozhýbal ledy, ale vše je podmíněno nákupem několika SIM karet a dokoupením jedné služby navíc. Pokud máte zájem jen o jednu SIM kartu, máte jednoduše smůlu, pro vás jsou určeny tarify RED. Nová nabídka platí od 20. června.

Aktualizováno

Vypadá to, že v rámci neomezených nových tarifů bude více slovíček „ale“. Ukazuje se, že sice nebude k dispozici FUP, ale maximální rychlost stahování byla omezena na 5 Mbps (zdroj: @Vyhnan). S takovou rychlostí se dá samozřejmě pracovat, ale rozhodně není určena pro datově náročné služby. Navíc Vodafone ukazuje, že slovo „neomezeně“ je v jeho případě vždy omezené.

Aktualizováno #2

Zřejmě je tu ještě jedno skryté „ale“. V rámci podmínek, které Vodafone zveřejnil k novým neomezeným tarifům, se nachází dva body:

  • Neomezená data – neomezená mobilní data na území ČR (rychlost až 2 Mbps).
  • Navýšení rychlosti super – rychlost neomezených mobilních dat až 5 Mbps.

V podstatě to znamená, že v rámci neomezených tarifů je aktivní balíček zdarma. Chtěli jsme vědět po Vodafonu, proč rovnou není k dispozici jen jedna rychlost 5 Mbps. Odpověď není zcela jasná:

Obchodní podmínky se odkazují na technické řešení v tarifu, který má základní rychlost 2Mbps  a tato rychlost je samostatným doplňkem navýšena na 5Mbps, které plně dostačují i ke sledováni videa v HD rozlišení. V rámci aktuálního tarifu Vodafone neomezený je tento výše zmiňovaný doplněk již součástí tarifu a to zdarma. Rychlostní profil tarifu je tedy 5 Mbps.

V podstatě nám z toho vyplývá, že se operátor chrání. Kdykoliv tedy bude moci zrušit balíček zdarma navíc, nebo jej zpoplatnit. Sice zatím nemáme takové náznaky, ale je možné, že se Vodafone tak trochu jistí před zneužíváním takového mobilního připojení k internetu.

Kompletní specifikace neomezeného tarifu: Vodafone neomezený – balíček Volání neomezeně, balíček Neomezené SMS Fér, Neomezená data, Navýšení rychlosti super a pro firemní zákazníky VPN Firma neomezeně.

Zdroj: Tisková zpráva, @ondrej_m

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

21. 6. 2019, 15:31

Za chvíli vydají tiskovou zprávu, že ruší neomezený tarif, protože o něj zákazníci nemají zájem

Petr Komárek

19. 6. 2019, 21:02

Mám italského operátora Wind a mám neomezené volání po Itálii a 30Gb internetu. Po vyčerpání dat se rychlost internetu sníží na minimum, takže skoro nic nejde. Načíst jednu stránku trvá věčnost. Je to balíček s neomezeným internetem. Takže pozor na neomezený internet v Česku!!! Dají vám 10Gb internetu a pak vám sníží rychlost. Je to obchodní trik!!! Jinak český operátoři fak profíci zloději. Můj balíček jen tak pro zajímavost platím 5euro měsíčně!!!! 125kč???!!!

Mistr Djlaro

19. 6. 2019, 16:56

Nevím jestli někomu nezačalo tak náhodou strašit ve věži . Místo aby jsme dostali tarify s neomezeným internetem za pár kaček jako v jiných evropských zemích tak někdo jako Vodafone přijde na trh s takovouhle zhovadilostí . Přeji jim hodně štěstí . Pomatencům .

Erik Bezeréti

19. 6. 2019, 15:20

Tak to je naprostý výsměch. Ať si to za ty peníze nechají.

Martin Jeřábek

VIP 19. 6. 2019, 13:24

No prostě parchanti nenažraní, brzy se přidá T mobile a O2 :D banda omezenců to je.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat