S watchOS 6 budou Apple Watch (ne)závislé na iPhonu

S watchOS 6 budou Apple Watch (ne)závislé na iPhonu
2019-06-21T15:59:43+02:00
• 22. 6. 2019

Cupertinská společnost letos uspořádala další úspěšný ročník největší vývojářské konference WWDC. I letos jsme se dočkali zbrusu nových operačních systémů, včetně watchOS 6. A právě tomuto systému se nyní budeme věnovat.

watchOS 6 přináší velké změny

Apple v rámci své konference představil nový operační systém watchOS 6, který bude dostupný pouze na chytrých hodinkách s logem nakousnutého jablka. Tato verze systému přináší hned několik novinek. Například jsme se vůbec poprvé dočkali nativního App Storu. V praxi to znamená, že Apple Watch budou méně závislé na iPhonu.

Uživatelé navíc získají možnost stahovat a instalovat systémové aktualizace přímo v hodinkách, a to bez nutnosti iPhonu. Ovšem má to svůj háček. Uživatelé totiž budou muset prostřednictvím svého iPhonu souhlasit s podmínkami aktualizace, což je pro stažení a následnou instalaci naprosto klíčové. 

V konečném výsledku budou uživatelé stále vázani na iPhone, na druhou stranu si budou moci dostupnost nové aktualizace zjistit skrze hodinky, nikoliv prostřednictvím iOS aplikace. Takže určitým způsobem se Apple přibližuje k nezávislosti hodinek na iOS zařízení. Nutno podotknout, že po nainstalování watchOS 6 budete moci aktualizace instalovat přímo z hodinek. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat