MIUI launcher od Xiaomi se dočkal vítané změny

MIUI launcher od Xiaomi se dočkal vítané změny
2019-06-21T15:59:31+02:00
• 22. 6. 2019
2

Jeden z mnoha důvodů, proč uživatelé nemají rádi operační systém iOS, je, že neumožňuje libovolné řazení ikon aplikací na ploše. Pokud patříte mezi tyto uživatele a ke všemu používáte telefon značky Xiaomi, nemáme pro vás nejlepší zprávu.

Xiaomi se totiž rozhodlo jít tak trochu proti standardům Androidu tím, že možnost libovolného umístění ikon zruší, a to v rámci svého MIUI Launcheru. Ovšem zdá se, že společnost jen přeci přidá tlačítko, kterým budete moci tuto možnost znovu povolit. 

MIUI launcher přináší řadu novinek

Poslední alfa verze (verze 4.10.6.1025-06141703) konečně přináší vestavěný spouštěč aplikací, aniž by se musel uživatel spoléhat na aplikace třetích stran. Čínská společnost údajně v současné době pracuje na stejné funkci, kterou delší dobu nabízí konkurenčí Huawei. Právě díky této novince si budou uživatelé moci aktivovat možnost libovolného přesouvání ikon. 

Po aktivaci budou aplikace přehledně uspořádány podle abecedy pod prostředním tlačítkem v dolní části domovské obrazovky. Nicméně, Xiaomi se rozhodlo zobrazovat poslední používané aplikace v horní části, což není dle dostupných reakcí nejpříjemnější uspořádání. 

Kromě toho MIUI získá podporu pro zástupce aplikací, díky nimž můžete dlouhým stiskem na ikoně zobrazit seznam běžných akcí, které můžete jedním klepnutím vyvolat, aniž byste museli procházet aplikací. 

Je poměrně překvapující, že podobné funkce nebyly implementovány již dříve. Na druhou stranu je skvělé, že čínské Xiaomi naslouchá uživatelům a snaží se jim používání prostředí zpříjemnit. Chcete-li si novou alfa verzi launcheru vyzkoušet, můžete si jej stáhnout prostřednictvím APK souboru ZDE.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Moravec

22. 6. 2019, 20:40

mě UI jak na Jabku tak na Xiaomi nevyhovuje vůbec. Zasekany plochy ikona a zadny app drawer. Raději používám poco launcher a jsem spokojen.

Jarda Tichy-Andel

22. 6. 2019, 15:40

Co je to za kravinu? S ikonami si dělám co chci již od MIUI 8. Teď 10.5 na Pie …
Asi děláš recenzi na čínskou verzi ..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat