NVIDIA údajně chystá nový Shield TV s Androidem

NVIDIA údajně chystá nový Shield TV s Androidem
2019-06-21T15:59:53+02:00
• 22. 6. 2019

Společnost NVIDIA v Las Vegas na veletrhu techniky CES 2017 představila novou verzi streamovacího zařízení s názvem Shield TV. Produkt kromě samotného zařízení spolu v jednom balení zahrnoval i nové ovladače a speciální stojánek. Díky tomuto kousku jste si mohli ze svého pokoje udělat místnost ovládanou hlasem, zařízení bylo totiž první na světě, které mělo integrovanou hands free verzi Google Assistant. Navíc bylo možné propojit až 200 dalších chytrých zařízení v domácnosti.

Shield TV se opět chystá do akce

Dalo by se říci, že pro společnost byl tento produkt terčem do černého. Tomuto kousku se na trhu velmi dobře dařilo. Jednalo se totiž o nejvýkonnější a nejlepší streamovací zařízení, které bylo dostupné. Ovšem vzhledem k tomu, že zařízení bylo představeno už před celými čtyřmi lety, pomalu a jistě nastává čas pro novou generaci. 

Dle dostupných informací se zdá, že NVIDIA v současné době plánuje aktualizovat svou Android TV řadu, kterou by na trhu měla dalších pár let. Kódové označení aktualizované jednotky NVIDIA Shield bylo nedávno objeveno v konzoly Obchodu Play, který potvrzuje, že již brzy bychom se mohli dočkat zbrusu nového TV boxu s Androidem. 

Hlavními rozdíly mezi Shield 2017 a nadcházejícím modelem jsou operační systém a použitý chipset. Nový Android TV box bude dodáván s nejnovějším operačním systémem Android ve verzi 9.0 Pie. Jen pro informaci, současná generace běží na Androidu 8.0 Oreo. 

Příští generace Shield TV navíc bude s největší pravděpodobností pracovat na základě čipové sady Tegra X1, což je znatelně lepší a výkonnější procesor. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty by se pak měla postarat operační paměť s kapacitou 3 GB. Bohužel ale další podrobnosti o novém produktu společnosti NVIDIA nebyly zveřejněny. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat