Oficiálně: Google Mapy získávají hlášení o nedodržení trasy aktualizováno

Oficiálně: Google Mapy získávají hlášení o nedodržení trasy [aktualizováno]
2019-06-26T12:30:08+02:00
• 26. 6. 2019
1

Aktualizováno 26. 6.

Po dvou týdnech společnost oficiálně představila funkci, která varuje, když dopravní prostředek nedodrží trasu, kterou by se mělo jet. Funkce nemá pouze informativní charakter. Při sdílení trasy s další osobou je automaticky informována o poloze, kde se aktuálně nacházíte.

Novinka jako taková je v tuto chvíli určena pro indický trh. Je ale docela možné, že se později rozšíří do dalších krajin, ale to zatím není jisté.

Původní článek 11. 6.

Google se snaží vylepšovat službu Mapy každý měsíc a testuje nejrůznější novinky, které se také týkají bezpečnosti. Naposledy jsme se například dočkali informování o aktuální rychlosti nebo vylepšeného SOS hlášení. Ne vždy novinky musí být ihned dostupné pro všechny, občas totiž jde jen o test. Nyní zde máme další bezpečnostní prvek.

Google Mapy a trasa

Když nyní nastartujete navigaci v Google Mapách, můžete mimo jiné také sdílet svou aktuální polohu další osobě. Zde Google zapracoval a začíná testovat další funkci, která tentokrát bude informovat samotného uživatele. Google Mapy si nyní pohlídají naplánovanou trasu a upozorní uživatele, jakmile vybočí z cesty o 500 metrů.

V podstatě se dá využít tato novinka i v případě, když vás někdo někam veze. Jakmile dojde k neočekávané změně trasy, ihned vás aplikace upozorní. Jak zmiňuje web AndroidPolice, tato funkce se dá využít například u taxi, kde si takto můžete pohlídat dodržení trasy.

V tuto chvíli zřejmě probíhá testování jen v Indii, ale je docela možné, že dojde k rozšíření dostupnosti. Pokud bychom měli odhadovat globální nasazení, můžeme si si počkat i pár měsíců, nebo spíš týdnů. U této funkce bychom uvítali, kdyby aplikace informovala i jinou osobu, což by byl další bezpečnostní prvek.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Robert Kuta

26. 6. 2019, 13:42

… a také zajímavé je to, že Android Auto od aktuální verze 4.4. již je celá v češtině (doteď byla pouze v angličtině), že by poslední krok před zpuštěním Asistenta Google v češtině a objevevení se aplikace v Google Play… snad?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat