Google Mapy se dočkaly aktualizovaných SOS výstrah

Google Mapy se dočkaly aktualizovaných SOS výstrah
2019-06-08T18:00:12+02:00
• 8. 6. 2019

Informace, které máme k dispozici v době přírodních katastrof, mohou být někdy až smrtelně nebezpečné. Již v minulosti se několikrát stalo, že lidé nebyli o blížící se katastrofě řádně informováni. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se společnost Google rozhodla představit zbrusu novou funkci, která by problém s ohlašováním měla vyřešit. 

Google Mapy vás upozorní před katastrofou

Google představil funkci pod názvem SOS výstrahy, které se budou zobrazovat ve výsledcích vyhledávání. Někteří uživatelé ale přišli na to, že se nejedná o funkci, která by byla tak užitečná, jak bylo původně zamýšleno. 

Dvouletá funkce se tak nyní dočkala potřebné opravy, která poskytuje více informací v reálném čase a více vizuálních informací v Google Mapách i ve Vyhledávání. Uživatel tak dostane informace o blížícím se zemětřesení, hurikánu a podobně. 

Jedna z nových věcí, které si na první pohled všimnete, je detailnější vizualizace různých přírodních katastrof. Díky tomu budete lépe rozumět tomu, co se přesně může stát, zejména pokud se budete v dané lokalitě nacházet. Karta s krizovým upozorněním se zobrazí v aplikaci, a to ve chvíli, kdy se bude ve vaší lokalitě vyskytovat jakákoliv míra nebezpečí hurikánu. V případě zemětřesení uvidíte tzv. shakemapu s epicentrem, intenzitou a barevně kódovanou intenzitou. 

Mapy od Googlu vám také budou moci v aplikaci nabídnout upozornění, a to ve chvíli, pokud bude trasa, kterou plánujete projet, ovlivněna jakoukoli krizovou činností. Jestliže to bude možné, automaticky vám mapy nabídnou jinou trasu. Toto krizové navigování bude k dispozici v průběhu letošního léta. 

Zajímavou a užitečnou funkcí bude také možnost sdílet svou aktuální polohu se svými blízkými, kteří budou ihned informováni o tom, že se nacházíte v nebezpečné lokalitě. 

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Maps - GPS Navigation Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat