Google Duo získá nejen upomínkovač

Google Duo získá nejen upomínkovač
2019-06-21T18:30:31+02:00
• 21. 6. 2019
3

Google má dlouhodobě zmatek ve svých komunikačních službách. Možná byste si dnes ani nevzpomněli, co všechno již spustil a zařízl. Pokud bychom měli vybrat hlavní současné komunikační služby nebo aplikace, jednoznačně to budou Zprávy, které začínají dostávat podporu RCS i bez účasti operátorů, byť se jim to nelíbí. Dále by to byla služba Hangouts, která více cílí na firmy. Poslední je Google Duo. To nyní dostane dvě zajímavé novinky.

Google Duo na steroidech?

V dohledné době by měla aplikace Google Duo získat upomínkovač. V podstatě se jedná o funkci, kdy si u konkrétního kontaktu jednoduše nastavíte, kdy mu máte zavolat. Občas se taková funkce hodí, ale doposud jste museli jednoduše otevřít jinou aplikaci, napsat komu máte zavolat a následně si nastavit upozornění. Nově to půjde přímo v aplikaci Google Duo, ale nebude možné vložit nějaký dodatečný text.

Zatím je tato novinka v přípravě a jak můžete vidět, systém upozornění je převzat z mrtvého Inboxu. Podobné nastavení najdete například v aplikaci Gmail. Je docela možné, že nakonec přibude i možnost si napsat nějakou poznámku, abychom věděli, proč chceme dané osobě volat.

Další novinka se nebude ani tak týkat českých uživatelů, pokud si tedy nepořídili domů Google Home a nevadí jim mluvit na asistenta anglicky. Zřejmě se dočkáme možnosti si zavolat z aplikace Google Duo rovnou na domácí Google Home. Tato funkce jakoby nahrazovala virtuální interkom, což může být celkem zajímavé řešení.

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Straka

22. 6. 2019, 8:07

Používáme doma dost často. Děti nemají Messenger a nemají ho ani rodiče. Je to konkurence Facetime, ale možno použít jak na androidu, tak na jablku. Myslím že to potenciál má.

Po tom, co strýček Google „zařezává“ služby, které měly smysl, a „nevyplatily se“, se divím propagaci nesmyslu Duo a podobně.
Myslím, že Duo bude i přes vnucenou povinnou instalací v Androidu další věcí, která bude v zařízeních zabírat jen prostor, protože puberťáci použijí Messenger, a na tento trh je asi mířeno.

Erik Bezeréti

22. 6. 2019, 7:15

Souhlasím s Vámi. I přes povinné instalace nemám ve svém okolí nikoho, kdo by tuhle věc používal. Vzhledem k tomu, jak rychle Google zařezává svoje služby, bude mít velký problém přesvědčit nějakou významnou skupinu uživatelů, že to s některou (službou) myslí vážně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat