DevFest.cz se znovu ozývá: Nabízí možnost promluvit a naznačuje téma

DevFest.cz se znovu ozývá: Nabízí možnost promluvit a naznačuje téma
2019-06-17T19:05:08+02:00
• 17. 6. 2019

Letos se koná již osmý ročník a tak je pravděpodobné, že jste se někdy v minulosti byli na českém DevFestu podívat. Pokud tomu tak je, dobře víte, že tuto vývojářskou konferenci organizuje vždy parta nadšenců z komunity GUG.cz. A letošní složení organizačního týmu to bere vážně. Organizace tohoto ročníku začala již v prosinci, protože nic nechtějí nechat náhodě. Zatím toho ale mnoho známo nebylo. Dnes se to však mění a organizátoři pomaličku začínají odkrývat karty.

Máte co říct? Přihlaste se!

Již 17. června se každému z vás otevře jedinečná možnost stát se jedním ze speakerů letošního ročníku. Pokud tedy o vývojářské problematice něco víte, řešíte aktuální trendy, máte co nabídnout a zároveň chcete stanout na pódiu před stovkami účastníků po boku velkých a zvučných jmen, máte právě svou šanci. Neváhejte ale dlouho, protože příležitost nebude trvat věčně.

“Formulář se uzavře přesně v polovině prázdnin, tedy 31.7. Poté ho začnou Peter s Ondřejem (pozn.: garanti speakerů) vyhodnocovat a vybírat ta nejzajímavější témata”, vzkazuje Daniel Macho, hlavní organizátor letošního ročníku. Dále dodává, že i letos připravujeme speciální Women Techmakers track. Jména vybraných speakerů a speakerek pak budou organizátoři oznamovat v průběhu srpna a září.

ODKAZ na formulář: https://forms.gle/S9rGE6X2ST4bR5x86

DevFest.cz tu bude i za padesát let

“Nejprve tu byli alchymisté z období vlády Rudolfa II. Poté se objevila Hvězdná brána a na zemi přišli zástupci jiných civilizací. Také tu byla umělá inteligence, která se několikrát zbláznila, vyvinula a nakonec musela být zničena. Čímž jsme se vrátili tak trochu do středověku, který tu byl loni”, popisuje Daniel sled témat minulých ročníků českého DevFestu.

“Nás v GUGu baví si hrát, dělat věci trochu jinak. A tak i na takové akci, jako je vývojářská konference, vybíráme každoročně nějaké téma – propojujeme konferenci, účastníky a partnery tematickou hrou a dáváme tomu nový rozměr. V posledních dvou ročnících jsem se o tuto hru a téma staral převážně já. Minulý rok jsem ale udělal jeden maličký fail a na vlastní oči jsem se přesvědčil, jak drobná chybička může nabourat úplně vše. Letos jsem předal štafetu, protože bych toho jinak měl na práci moc a sotva by se mi povedlo vše provést tak, jak si to představuji. S novým garantem gamifikace, Petrem, jsem ale v těsném kontaktu a téma s hrou intenzivně řešíme.” dodává.

Letos nás prý organizátoři vezmou trochu do budoucnosti. Ne příliš daleko, zhruba o takových padesát let. Jak asi takový svět bude vypadat? Bude to svět po apokalypse? Nebo to bude svět plný technologií, prosklených budov, megakorporací a neonů či hologramů? Nebo to snad bude kombinace obojího?

“Zkusme se zamyslet nad tím, co se děje dnes a co se možná bude dít v následujících letech. Nyní tady máme jakýsi náznak obchodní války mezi mocnostmi. V posledních letech nás také sužují letní vedra a sucho. A už celé desetiletí se snažíme volat kamsi do vesmíru doufajíc v nějakou odpověď. A co když to všechno bude mít nějaký dopad? Větší, než jaký si teď připouštíme? Co když se obchodní válka zvrtne, dojde k blokádám a stane se z toho válka o zdroje? Čím dál větší horko a sucho zapříčiní nedostatek vody, který ještě prohloubí ona válka? Co když naše volání do vesmíru konečně někdo vyslyší? A co když se všechny tyhle náhody sejdou v nesprávnou dobu na jednom místě? Co z toho může vzejít jiného než skvělé téma na CeloDevFestovou hru?” říká s potutelným úsměvem na rtu Daniel.

Letošní téma si tedy bude pohrávat s prvky cyberpunku, post-apo a space sci-fi. Zní to jako zajímavý mix témat, kde si každý přijde na své. Také jsme ujišťováni, že Petr, letošní garant gamifikace, byl dobře proškolen a že poučení z loňských let nebudou brána na lehkou váhu.

Není to jen pro vývojáře

Konference v názvu nese zkratku Dev, neboli Developers. To znamená, že se na konferenci dozvíte něco o tom, jak se v současnosti programuje to nejaktuálnější. Je tu ale také druhá část názvu, tedy Fest, což značí, že konference má i festivalovou část. Tedy není určena jen a pouze pro vývojáře, ale jednoduše pro každého, kdo se zajímá o moderní technologie.

“Jsou věci, které prostě není možné řešit tak moc dopředu, jak jsme začali akci organizovat. Měli jsme tak ale dostatek prostoru pro to, ujasnit si, co vlastně chceme. A můžeme vám slíbit, že se rozhodně máte na co těšit, i v případě, že nejste vývojář. DevFest.cz je prostě o technologiích a také o zábavě.”

Tak snad nezbývá, než organizátorům popřát hodně štěstí, ať se dílo vydaří. Lístky jsou už v prodeji a prý se prodávají překvapivě dobře vzhledem k tomu, že dosud nebylo oznámeno téma konference, ba ani jediné jméno speakera. Takže pokud byste se rádi zúčastnili, utíkejte na web www.devfest.cz a chytněte si svou vstupenku, dokud jsou ceny příznivé.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat