Huawei Nova 5 Pro dorazí už 21. června

Huawei Nova 5 Pro dorazí už 21. června
2019-06-17T19:20:32+02:00
• 17. 6. 2019

Na pátek 21. června má společnost Huawei naplánovanou tiskovou konferenci k příležitosti oficiálního představení novinek v rámci nové generace série Nova. Ještě než k tomu dojde, tak si můžeme přiblížit alespoň hlavní lákadlo v podobě modelu Nova 5 Pro, který byl předmětem několika úniků v posledních dnech. Čínský výrobce vedle něj postaví minimálně dva další přírůstky se slabšími prvky výbavy.

Prémiový tahoun

V kuloárech telefonu připisují 6,39palcový AMOLED displej s FullHD rozlišením a měl by mít velmi vysoký poměr stran. O hlavní výkon se postará osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 980 z vlastní dílny, 8GB operační paměť RAM po boku 128GB nebo 256GB interního úložiště. Přední „Waterdrop“ výřez má získat 25megapixelovou kamerku na selfie fotografie. Záda ponesou dohromady čtyři fotoaparáty.

Hovoří se o 48MPx senzoru IMX586 od Sony, dále 16MPx + 2MPx hloubkovým + 2MPx ToF (Time of Flight) snímači. Navíc nechybí ani standardní LED blesk, spíše naopak postrádají snímač otisků prstů. Výrobce ho mohl vtěsnat do jednoho z boků či přímo pod přední panel. Baterii s kapacitou 3 500 mAh obohatí technologií rychlého nabíjení SuperCharge (40 W).

Po oznámení přejde do prodeje přesně 28. června za zatím neznámou prodejní cenu, přičemž se očekávají celkem 4 barevná provedení – Dilemma Forest, Midsummer Purple, Bright Black, Coral Orange.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat