Snapdragon 865 se začíná rýsovat, zřejmě přijde ve dvou verzích

Snapdragon 865 se začíná rýsovat, zřejmě přijde ve dvou verzích
2019-05-07T10:59:30+02:00
• 7. 5. 2019

Qualcomm představil minulý rok procesor Snapdragon 855, přičemž první zařízení s touto novinkou se objevila až v tomto roce. Dá se předpokládat, že se podobný scénář bude opakovat i letos. Předpokládáme, že se dočkáme novinky Snapdragon 865 na přelomu měsíců listopad a prosinec, přičemž prvotní oznámení bude o něco dříve. Zatím je sice čas na spekulace, ale první z nich již začínají vyplouvat.

Snapdragon 865

Mezi hlavní novinky modelu Snapdragon 855 patří rozhodně zpracovávání úloh kolem umělé inteligence a samozřejmě i podpora 5G technologie. Výrobce si nyní může zvolit, jestli přidá 5G modem, či nikoliv. U nadcházející novinky se zřejmě dočkáme přímé integrace modemu pro 5G, což značně může ušetřit prostor, následné náklady a také cenu.

Qualcomm si je zřejmě dobře vědom, že na některých trzích je příliš brzy na uvedení smartphonu s přímou podporou této technologie. Ostatně v některých státech se teprve chystají aukce o potřebné kmitočty a 5G sítě ještě nejsou ani ve výstavbě pro mobilní telefony. Příkladem může být i Česká republika.

Zřejmě i proto Qualcomm chystá druhou verzi procesoru Snapdragon 865, která nebude mít integrovaný modem 5G. U ní najdeme jen podporu pro 4G, přičemž zde bude možnost využívat externí 5G modem. Tento procesor bude zřejmě levnější a objeví se ve větším množství zařízení.

Výrobci mobilních telefonů nabídnou více zařízení s 5G podporou, ale stále bude hlavním cílem dodat na trh velké množství zařízení s 4G. Jednak jsou levnější, ale také je lze používat na většině trhů.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat