Lenovo ThinkPad X1 Foldable PC je první ohebný notebook na světě

Lenovo ThinkPad X1 Foldable PC je první ohebný notebook na světě
2019-05-15T07:59:40+02:00
• 15. 5. 2019

Jednoznačným budoucím trendem zdá se být ohebnost. Teď nemyslíme ohebnost lidského těla, nýbrž mobilních telefonů. Na světě se již pár zajímavých kousků nachází. Čeho jsme ale doposud ještě nebyli svědky, tak je ohebný notebook. 

ThinkPad X1 Foldable PC aneb všestranné zařízení

Nyní jsme se dočkali zbrusu nového a ojedinělého ohebného notebooku. Jedná se o zařízení pod názvem Lenovo ThinkPad X1 Foldable PC. Na své tiskové konferenci společnost uvedla, že se jedná o plnohodnotný přenosný počítač. Nabízí například operační systém Windows 10. Největší předností však je kompaktnost, neboť díky ohebné konstrukci se vám zařízení vejde i do kapsy – při trošce štěstí. 

Nicméně, notebook je vybaven 13,3palcovým displejem s poměrem stran 4:3. Zobrazovací panel je pak vybaven OLED technologií nabízející 2K rozlišení. Abych ale vše uvedl na pravou míru. Při rozloženém stavu se jedná o tablet. Pokud jej ale budete chtít používat jako notebook, displej se samozřejmě zmenší. 

 

Jakmile se zařízení ohne do polohy notebooku, automaticky se zobrazí dotyková klávesnice. Skvělou informací také je, že Lenovo do svého přístroje implementovalo podporu bezdrátových klávesnic. Zajímavostí mimo jiné je i možnost využít zařízení jako zápisník. Důležitou informací je, že modelu Lenovo ThinkPad X1 Foldable PC se nedočkáme dříve než v průběhu příštího roku. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat