Android možná získá automatickou detekci autonehody

Android možná získá automatickou detekci autonehody
2019-05-13T12:39:56+02:00
• 13. 5. 2019

V tuto chvíli se finalizuje nejnovější verze mobilního operačního systému od Googlu, která ponese označení Android 10. Kódové pojmenování se dozvíme až na podzim tohoto roku. Co se týče hlavních funkcí, ty již společnost sdělila, přičemž postupem času se daří objevovat i takové, které nebyly zatím oficiálně zmíněny. Nyní se ukazuje, že Google pracuje na jedné bezpečnostní funkci navíc.

Automatická detekce autonehody

Android Q Beta 3 obsahuje aplikaci Safety Hub, která je v tuto chvíli určena jen pro Pixel mobily přímo od Googlu. S největší pravděpodobností si tak chce společnost otestovat některé funkce před tím, než se stanou případně součástí celého systému pro všechna zařízení ostatních výrobců.

Zdrojové kódy aplikace obsahují řetězce naznačující, že jednou z funkcí bude automatická detekce autonehody. Smartphone by tak měl detekovat, že došlo k nehodě. Bohužel již není známo, co se má stát, pokud aplikace zjistí, že se něco stalo. S největší pravděpodobností by mohlo dojít k vytočení nějakého telefonního čísla nebo k odeslání dat a zavolání pomoci.

Taktéž není nijak uvedeno, jak bude aplikace detekovat autonehodu. S největší pravděpodobností se využijí všechny možné senzory ve smartphonu, a to jich není málo. I tak může dojít k situacím, kdy by došlo k chybné detekci. Zřejmě Google využije pokročilé algoritmy a strojové učení. Součástí může být i systém, kdy dojde k detekci a zobrazí se nějaká zpráva na mobilu. Pokud uživatel neodpoví do určitého časového limitu, bude zavolána pomoc.

Budeme si muset počkat, jak se tato novinka nakonec vyvine. Zatím můžeme s jistotou říci, že bude aspoň po nějaký čas exkluzivně jen pro smartphony Pixel.

Zdroje: xda-developers.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat