Zřejmě se chystá Facebook Assistant, opět

Zřejmě se chystá Facebook Assistant, opět
2019-04-19T16:34:00+02:00
• 19. 4. 2019

Facebook sice patří mezi největší sociální sítě na světě, ale nedá se říci, že by měl nějak moc štěstí v oblasti mobilních telefonů. Už jednou zkusil zaujmout svým zařízením, na kterém spolupracoval s HTC. Bohužel projekt dopadl velmi špatně. To společnost nezastavilo a nakonec jsme se dočkali dalšího hardwaru v podobě VR brýlí nebo nedávno představených chytrých displejů. V dohledné době bychom se měli dočkat uvedení chytrého asistenta pro tyto produkty.

Facebook měl větší problém s uživatelskými hesly, zejména u Instagramu [aktualizováno]

Facebook Assistant

Facebook již jednou zkoušel své štěstí s chytrým asistentem, který se jmenoval Facebook M. Byl čistě textový a měl napomoci uživatelům. Bohužel nebyl veřejností přijat a nakonec byl zrušen. I tak Facebook získal cenná data a zkušenosti. Dle vyjádření dvou bývalých zaměstnanců této sítě se má chystat Facebook Assistant, který sice bude hlasový, ale zamíří do trochu jiné kategorie zařízení.

Portal

V první řadě by měl být dostupný pro virtuální realitu, tedy pro samotné brýle Oculus. Kromě toho se má také objevit v chytrých displejích Portal a Portal+. Dle dosavadních informací by se měl Facebook zaměřit na jeho schopnosti i v oblasti virtuální a rozšířené reality.

Na tomto projektu má pracovat Ira Snyder, který má na svém LinkedIn profilu uvedeno, že je ředitelem pro AR/VR a Facebook Assistant. Zatím není jasné, kdy se novinka představí světu, ale je jasné, že Facebook chce konkurovat gigantům jako Google a Amazon. Právě jejich asistenti ovládají společně 97 % trhu s chytrými reproduktory nabízející služby chytrých asistentů.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat