Facebook Portal a Portal+ zamíří do Evropy aktualizováno

Facebook Portal a Portal+ zamíří do Evropy [aktualizováno]
2019-04-30T20:00:31+02:00
• 30. 4. 2019

Aktualizováno 30. 4.

Minulý rok v říjnu společnost Facebook představila vlastní chytrý displej Portal, přičemž existuje i vetší varianta Portal+. Sice zařízení podporuje nejrůznější služby jako Spotify nebo Pandora, tak se ve své podstatě jedná o komunikační prostředek. I kvůli tomu Facebook přidává podporu další služby WhatsApp, respektive se nabídne hlavně podpora video hovorů. Kromě toho jsme se dozvěděli, že společnost plánuje prodej i mimo USA.

Facebook chystá novou aplikaci Messenger pro Windows a macOS

První se začne v Kanadě a následně bude dostupnost rozšířena do evropských zemí. Bohužel již nevíme, který se to konkrétně bude týkat, případně v jakém pořadí. Expanze by měla započít na podzim tohoto roku. Také jsme se dočkali oznámení, že Facebook začne komunikaci šifrovat, tzv. end-to-end.

Původní článek 8. 10.

Facebook opět zkouší své štěstí v oblasti hardwaru. Dalo by se říci, že se podařila jen jedna série zařízení – Oculus. Bohužel pokusy o smartphone nevyšly. Nyní zde máme další novinku, která je tentokrát určená do domácností. Novinky se jmenují Portal a Portal+.

Facebook Portal a Portal+

Ve své podstatě se jedná o komunikační zařízení, která lze použít i pro přehrávání multimediálního obsahu. Jsou podporovány služby jako Facebook Watch, Spotify, Pandora a další. Bohužel zde nenajdete Youtube nebo hudební služby jako Apple Music nebo Google Play Music.

Facebook Portal

Kromě toho lze novinky použít jako chytré asistenty, ale ani zde není moc na výběr. Nabízí se jen Alexa od Amazonu. Jiné systémy nejsou podporovány. Veškeré komunikační možnosti jsou založeny na Facebook Messengeru, takže hovory a video konference jsou součástí. Bohužel ani zde nelze použít jinou službu. Pro aktivování zařízení stačí vyslovit „Hey Portal“.

Mezi zajímavé funkce patří například možnost automatického zoomu, když se koná video konference. Jednoduše se kamera soustředí na obličej a zbytek ořízne. Další zajímavostí je skupinové poslouchání hudby.

Základní model Portal nabízí 10,1palcový displej a hudební výkon 10 W. Portal+ má již 15,6palcový panel, dvojnásobný výkon a kromě toho lze změnit nastavení displeje – horizontálně a vertikálně.

Základní model přijde na 199 dolarů, větší Portal+ pak přijde 349 dolarů. Dokonce je k dispozici nabídka zakoupení dvou Portal zařízení za cenu 298 dolarů. V tuto chvíli jsou novinky k dispozici v rámci předobjednávek, přičemž dodávky začnou 15. listopadu. Obě zařízení jsou dostupné v bílém nebo černém provedení.

Specifikace Portal

  • displej: 10,1 palců, 1200 x 800 pixelů
  • kamera: 12 MPx, 140°
  • audio: 10 W (2 reproduktory)
  • 4 mikrofony: 2 vpředu, 2 vzadu
  • konektivita: Wi‑Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac), Dual MIMO, Bluetooth 4.2

Specifikace Portal+

  • displej: 15,6 palců, 1920 x 1080 pixelů
  • kamera: 12 MPx, 140°
  • audio: 20 W (2 reproduktory + bassový)
  • 4 mikrofony: 2 vpředu, 2 vzadu
  • konektivita: Wi‑Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac), Dual MIMO, Bluetooth 4.2

Zdroje: androidcentral.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat