Xiaomi si pohrává s umístěním předních kamer

Xiaomi si pohrává s umístěním předních kamer
2019-04-25T10:59:58+02:00
• 25. 4. 2019

Výrobci se snaží o co největší využití přední strany mobilu pro zobrazovací panel. První jsme zde měli trend výřezů, následně se objevily díry v panelech a někteří výrobci jsou cestou vysouvacích mechanismů. Ty jsou v podstatě ve dvojím provedení. Buď se vysouvá jen kamera, nebo celý mobil má upravenou konstrukci. Xiaomi si ale pohrává s myšlenkou vyčlenění nejen předních kamer.

Xiaomi mobily s ploutví?

Možná si ještě pamatujete běžné mobilní telefony s anténami, zejména ty, které měly design menší ploutve. Právě s tímto designem si pohrává společnost Xiaomi, minimálně na papíře. Výrobce si totiž nechal patentovat u CNIPA (China National Intellectual Property Administration) designy smartphonů, kde je přední kamera vyčleněna do menšího ostrůvku.

Jak je vidět na návrzích, nejednalo by se jen o umístění jedné kamery. V dané části mobilu by byla případně druhá kamera a také reproduktor pro hovory. Dá se předpokládat, že by zde byly i další senzory. Co se týče designu, může být tento vzhled poměrně kuriózní a mohl by vyvolávat úsměv. Na druhou stranu by mobily mohly disponovat například odolností vůči vodě a prachu.

Ačkoliv se jedná o netradiční design, Xiaomi není první společností, která si pohrává s touto myšlenkou. Něco podobného bylo k vidění u konceptu smartphonu od ZTE. Zde jsme se ale zatím nedočkali reálného produktu. Musíme si počkat, jestli Xiaomi nebo ZTE něco podobného představí.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat