Qualcomm chystá Snapdragon 735, bude pro prémiovou řadu mobilů

Qualcomm chystá Snapdragon 735, bude pro prémiovou řadu mobilů
2019-04-21T14:29:52+02:00
• 21. 4. 2019

Minulý týden společnost Qualcomm představila nové procesory střední třídy. Nemuseli jsme dlouho čekat a hned došlo k představení smartphonu nabízející Snapdragon 730. Nyní se dozvídáme o vyšším modelu, který by měl nést označení Snapdragon 735. Z prvních náznaků by se dalo říci, že by mohl konkurovat top modelovým řadám, aspoň v některých ohledech.

Snapdragon 735

Zatím není známo, jestli se kromě Snapdragonu 735 dočkáme i modifikované verze Snapdragon 735G pro herní zařízení, jako tomu je u modelu Snapdragon 730. Z dostupného neoficiálního dokumentu vyplývá, že i v tomto případě nabídne Snapdragon 735 šest základních jader s taktovací frekvencí 1,8 GHz. Dále se zde bude nacházet jedno jádro s 2,4 GHz a nejvýkonnější nabídne frekvenci 2,9 GHz. Je to vlastně poprvé, co Qualcomm použije konfiguraci 6+1+1 jader.

O grafiku se má postarat Adreno 620 a co se týče displejů, je zde podpora rozlišení až 3360 x 1440 pixelů. Nechybí HDR10 a HDR10+, případně podpora externího výstupu 4K při 60 snímcích za sekundu. U kamer budou výrobci moci použít dva 20MPx senzory, nebo jeden 32MPx. U videí bude možné zaznamenávat sekvence s Full HD a 240 snímky za sekundu nebo 4K s 60 snímky za sekundu.

Snapdragon 735

U konektivity má být podpora USB 3.2 první generace nebo dokonce 5G. Pokud výrobci použijí tento procesor, budou moci použít úložiště UFS 2.1. Co se týče výroby, byla použita 7nm technologie.

Zatím není jasné, kdy dojde k představení a jestli se některé specifikace nezmění. Zatím to ale vypadá na celkem dobře vybavený procesor, který by teoreticky mohl zamířit do nejvyšší kategorie smartphonů.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat