Samsung Galaxy A80 – slušná vstupenka do nové éry první dojmy

Samsung Galaxy A80 – slušná vstupenka do nové éry [první dojmy]
2019-04-12T16:46:23+02:00
• 12. 4. 2019
1

Začíná nová éra? Na první pohled se zdá, že ano. Samsung totiž představil nový model pod názvem Galaxy A80. Zajímavostí je zde hned několik. Jihokorejský výrobce tímto kouskem nahradil řadu Galaxy J, a to ve velkém stylu. Novinka Galaxy A80 se chlubí nejen čistým displejem, ale také vysouvacím mechanismem. 

Při uvedení nového smartphonu bylo jasné, že půjde o netradiční zařízení. Samsung totiž není výrobcem, který by experimentoval. Proto byl vysouvací mechanismus poměrně nečekanou změnou. Pojďme si tedy nový přírůstek představit. 

K představení novému kousku došlo v italském Miláně, kde jsme mimo jiné měli příležitost telefon otestovat. Zpracování působí vskutku dobře, což podtrhují některé novinky – displej bez výřezu a jediný fotoaparát. Ptáte se, jak je možné, že disponuje pouze jedním fotoaparátem? Odpověď je jednoduchá. 

Samsung Galaxy A80 nabízí elegantní fotoaparát

Samsung Galaxy A80 přichází s výsuvným mechanismem, jenž v sobě ukrývá rotační kameru. Díky tomuto systému zařízení nepotřebuje dnes již tradiční výřez v displeji. Navíc dokáže telefon nabídnout o poznání kvalitnější selfies. K dispozici je totiž i širokoúhlý snímač. 

Je třeba podotknout, že výsuvný mechanismus působí bytelným dojmem, tudíž by se v průběhu používání nemělo stát, že se v určité části zasekne. Celý proces výsunu je poměrně svižný – nestane se tak, že byste na pořízení selfie snímku dlouho čekali. Jediné, co se mi na výsuvným mechanismu nelíbí, tak je jeho hlasitost. 

Celkově se ale telefon drží velmi pohodlně, tedy pokud nemáte malou dlaň. V případě menšího designu vaší dlaně budete muset použít druhou ruku. Jako velmi pozitivní krok považuji umístění čtečky otisků prstů do displeje. K odemčení samozřejmě musíte prst přiložit na konkrétní místo na displeji. Výhodou však je, že jej můžete přiložit i k zhasnutému displeji, čímž zařízení odemknete.

Osobně nemohu prozradit, jak se bude čtečka otisků prstů chovat po několika týdnech používání, na to si budeme muset počkat do rozsáhlejší recenze. Na druhou stranu musím podotknout, že použitá technologie pro rozpoznání otisku funguje rychle.

Na střední třídu skvělé parametry

Samotný displej nabízí úhlopříčku v podobě 6,7 palců, přičemž technologie zobrazovacího panelu je Super AMOLED. Do takto velkého displeje jihokorejský výrobce implementoval rozlišení Full HD+, tedy 1080×2400 pixelů. V praxi působí displej dobře, nabízí věrohodné podání barev a celkově dokáže vyprodukovat velkou světelnost. Nový Infinity Display je pak samozřejmostí. 

Nyní ale to nejzajímavější – fotoaparát. Nachází se zde hned trojice fotoaparátů. Najdeme zde tedy 48megapixelový hlavní, 8megapixelový ultraširokoúhlý a 3D Depth snímač. Na první dojem působí fotografie kvalitně, otázkou však je, jak se fotoaparát přizpůsobí ke zhoršeným světelným podmínkám. 

Srdcem celého telefonu je nejnovější octa-core procesor Qualcomm Snapdragon 730 (Dual 2,2 GHz + Hexa 1,7 GHz). O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 8 GB. Co se úložného prostoru týká, k dispozici je 128GB vnitřní úložiště. 

K dispozici je mimo jiné i poměrně velká kapacita baterie, která čítá 3 700 mAh. A aby toho nebylo málo, Samsung zakomponoval 25W rychlé nabíjení. Sám Samsung prezentuje novinku jako high-end zařízení, takže není divu, že tomu odpovídá i cena. Galaxy A80 bude k dispozici koncem května v černé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 16 999 Kč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

17 tisíc za telefon vyšší střední třídy je přemrštěná cena. Vloni jsem si za 11 tisíc koupila Huawei Nova 3. Sice nemá fotoaparát 48 Mpx, jen 25 +16 + 2, ale fotí výborně. A má procesor Kirin 970.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat