G Suite se dočkal hned několika novinek, uživatele potěší

G Suite se dočkal hned několika novinek, uživatele potěší
2019-04-19T06:44:12+02:00
• 19. 4. 2019

V průběhu loňského roku jsem se v rámci služeb Google Docs, Sheets a Slides dočkali nového informačního panelu Activity. Prostřednictvím tohoto panelu lze získat informace o různých statistikách a také to, kdo si daný dokument prohlížel jako poslední. A právě tyto cloudové aplikace se nyní dočkaly další nové funkce. 

G Suite nabízí nové funkce

Tři cloudové aplikace od Googlu byly nově vybaveny funkcemi týkající se historie sdílení a analýzy komentářů. Díky těmto novinkám společnost Google opět o něco více vylepšuje svůj informační panel Activity. Uživatelé tak nyní mohou například zkontrolovat, zda spolupracovníci již prohlíželi aktualizovaný soubor a podobně. 

Mezi další novinky patří také „Sharing history“. Jedná se o funkci, která samozřejmě disponuje designem Google Material. To ale není její hlavní úloha. Vše spočívá v tom, že dokáže poskytnout podrobné informace o tom, jakým způsovem je soubor sdílen v rámci G Suite. Navíc jednoduše zjistíte, kdo k souboru má přístup a jaká úroveň práv byla danému uživateli udělena. 

Mimo jiné jsme se dočkali „Comment trend“, čímž se Google snaží uživatelům pomoci lépe vizualizovat konverzace v daném dokumentu. Zobrazuje tedy počet komentářů a odpovědí od vytvoření dokumentu. K dispozici je ale i graf „Weekly comment trend“, jenž zaznamenává nová vlákna, odpovědi a nevyřešené komentáře po celou dobu existenci dokumentu. Veškeré tyto novinky budou k dispozici v následujících týdnech.

logo-app Google Docs Infraware Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Sheets Infraware Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Slides Dropbox, Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat