Apple Music má poprvé více předplatitelů než Spotify v USA

Apple Music má poprvé více předplatitelů než Spotify v USA
2019-04-06T13:53:57+02:00
• 6. 4. 2019

Apple Music v posledních letech neustále roste, přičemž pro Spotify se stává čím dál tím více konkurenční. A Spotify by se mělo mít na pozoru. Dle zahraničního serveru The Wall Street Journal dokázalo Apple Music předběhnout Spotify v počtu předplatitelů na území USA. 

Apple Music kraluje americkému trhu

Je třeba ihned úvodem zdůraznit, že žádná z těchto dvou společností nezveřejňuje přesná čísla předplatitelů na jednotlivých trzích. I přesto se ale WSJ podařilo získat biží informace týkající se těchto čísel, a to údajně od blízkého zdroje. Právě podle WSJ se Applu podařilo přeskočit Spotify v počtu předplatitelů na území USA. 

Ke konci února letošního roku mělo Apple Music zhruba 28 mil. amerických předplatitelů, zatímco Spotify o pouhé dva miliony méně. Je tedy zřejmé, že Apple Music daleko rychleji získává nové uživatele. Měsíční míra růstu činí přibližně 2,6 – 3 %, přičemž v případě Spotify 1,5 – 2 %. Naopak Spotify stále kraluje v počtu neplatících uživatelů – tito uživatelé však Spotify nepřináší příliš velké zisky. 

Pokud jde o celková čísla, Spotify má stále velký náskok. Na druhou se zdá, že Apple Music je ziskový a dlouhodobě udržitelný, zatímco příjmy švédské hudební streamovací službě pomalu a jistě klesají. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat