Sociální síť Google+ nebude zapomenuta

Sociální síť Google+ nebude zapomenuta
2019-03-18T06:44:54+02:00
• 18. 3. 2019
1

Sociální síť Google+ již od svého začátku nabízela trochu odlišný obsah, který byl tvořen uživateli. Dalo by se říci, že se na této síti soustřeďovali odborníci na konkrétní témata, ze začátku se jednalo o technicky zdatnější lidi. Později se objevili další, kteří se věnovali například fotografiím a podobně. Do jisté míry tato síť obsahuje poměrně zajímavý obsah, ale již nyní víme, že Google+ umírá a konec byl stanoven na 2. dubna. Stávající uživatelé, kteří se ještě používají G+, vidí na stránkách následující informaci:

Váš účet Google+ přestane 2. dubna 2019 fungovat. Stažení obsahu z Google+ může nějakou dobu trvat, začněte proto do 31. března 2019.

Jak to ale vypadá, tato síť nebude navždy zapomenuta, respektive obsah jako takový bude zachován v jisté formě pro následující generace. Postará se o to služba Internet Archive.

Google+ končí, zveřejněn časový harmonogram

Internet Archive zachová Google+

Služba Internet Archive má hlavní cíl zachování informací z celého internet. Některé webové stránky mohou být změněny nebo odstraněny, a právě zde může být služba Internet Archive nápomocná, jelikož uchovává kopii takové stránky. Nyní jsme se dočkali oznámení, že začínají pracovat na kopírování obsahu Google+ na své servery.

Konkrétně mohou zazálohovat jen veřejné příspěvky v jejich HTML formě. To znamená, že bude chybět jakákoliv funkcionalita a půjde jen o obsah jako takový. Obrázky nebudou v plné velikosti, stejně jako videa. Pokud příspěvek bude mít dlouhé vlákno komentářů, tak webová záloha bude obsahovat jen 500 komentářů.

Pokud tedy máte veřejné příspěvky na Google+ a nebudete chtít je jakkoliv zazálohovat novou iniciativou, nemusíte nutně nyní mazat svůj Google+ účet. Internet Archive nabízí nástroj na odstranění obsahu na speciální stránce. Celý proces je velmi náročný a pokud budete chtít podpořit Internet Archive, můžete přispět na provoz. Pro více informací si přečtete původní oznámení týmu ArchiveTeam na sociální síti reddit.

Pokud si chcete zazálohovat svůj obsah již nyní, můžete tak učinit skrze nástroj společnosti Google.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Nejeral

18. 3. 2019, 8:14

Dobré vědět

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat