Qualcomm pracuje na vlastním bezdrátovém VR headsetu

Qualcomm pracuje na vlastním bezdrátovém VR headsetu
2019-03-22T10:12:55+02:00
• 22. 3. 2019

Jeden z největších výrobců mobilních procesorů, Qualcomm, se začíná zajímat o technologii VR. Právě Qualcomm bude jednou z prvních společností, která vyrobí a představí bezdrátový VR headset. Mohlo by se jednat o další malý, leč důležitý krůček k zdokonalení VR technologie, neboť současné headsety vyžadují drátové připojení k počítači. 

Qualcomm dělá důležitý krok pro VR

První VR headset s logem společnosti Qualcomm bude demonstrován na konferenci Game Developers Conference, která se koná v San Franciscu. Většina mobilních VR headsetů vám nedovolují připojit se skrze váš počítač k dalším herním VR knihovnám. A právě zde by měla nastat změna, a to díky Boudless XR. 

Prostřednictvím Boudless XR bude možné VR headset používat jako samostatnou náhlavní soupravu, již bude možné propojit s počítačovými hry. Veškeré připojení bude založeno na 60 GHz. Nikoho nepřekvapí, že srdcem celého headsetu bude procesor Snapdragon 845. 

A nyní to nejzajímavější. Latence bude opravdu minimální, pouhých 16 ms. Veškeré počítače a konzole, které budete chtít používat s VR headsetem od Qualcommu, budou muset podporovat Wi-Fi 802.11 ad a speciální software od Qualcommu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat