Nové Pixely asi nabídnout 4D technologii pro fotky a videa

Nové Pixely asi nabídnout 4D technologii pro fotky a videa
2019-03-26T11:29:47+02:00
• 26. 3. 2019

Trh s mobilními telefony se mění každým rokem, přičemž se vždy dočkáme nějakého technologického vylepšení. Sice si výrobci pohrávají s designem a umisťováním jednotlivých technologií, ale zpravidla se všichni zaměřují na novinky v oblasti focení, kde panuje těžká rivalita. Ještě do minulého roku Google nabízel jeden hlavní foťák na zadní straně, což bohatě dostačovalo, aby se mobily Pixel dostaly do první desítky nejlepších fotomobilů na trhu. Nyní se zřejmě chystá technologie, kterou opět Google dokáže, že patří mezi hlavní rivaly.

Pixel 3 XL – ten nejhnusnější? (recenze)

4D pro fotky a mobily

Nová technologie je popsána v patentu jako 4D sledovací systém s optickou stabilizací obrazu. Je tedy evidentní, že Google nechce představit nástupce 3D focení, což se v podstatě nikdy neosvědčilo. Novinka by měla přinést revoluci (nebo aspoň evoluci) do stabilizování obrazu při focení a natáčení videí. Ostatně už nyní má současnou technologii dostatečně dobrou. Využívá optickou i elektronickou stabilizaci, přičemž se využívají i data z gyroskopu.

Údajná podoba Pixel 4

Nová 4D technologie by měla využívat informace ze senzoru s hloubkou ostrosti. V podstatě Google plánuje vytvářet 3D mapu pro každý zachycený pixel, kde se využijí i data z gyroskopu. Díky tomu bude moci pozměnit i úhel při stabilizaci, což by mělo přinést lepší výsledky bez nutnosti většího ořezávání obrazu při používání běžné elektronické stabilizace, která jen pohybuje s obrazem ve dvou směrech.

Nejenže se asi dočkáme vylepšení stabilizace, ale výsledné fotografie a videa budou mít lepší výslednou kvalitu. Google tak více spojuje hardware a software a nebude se jednat o oddělené systémy při úpravách. S největší pravděpodobností se dočkáme této novinky u nadcházející generace mobilů Pixel 4. Kromě toho bude 4D technologie vyžadovat dva foťáky na zadní straně zařízení.

Budeme si muset počkat, co vlastně bude představeno a jaká bude výsledná kvalita. Možná si tuto novinku nechá pro budoucí modely a letos ukáže jiné nové vychytávky v oblasti foťáků.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat