iPhone 2020 by mohl být opět „revoluční“

iPhone 2020 by mohl být opět „revoluční“
2019-03-26T10:04:08+02:00
• 26. 3. 2019
3

Na nové vlajkové modely od společnosti s logem nakousnutého jablka si ještě nějaký ten měsíc budeme muset počkat. Již nyní víme, tedy alespoň na základě tvrzení různých analytiků, že budoucí generace iPhonu nabídne velmi podobný design tomu současnému. 

Hlavní změny se tedy odehrají pouze v hardwarové soustavě. To ale není nic špatného, takovým způsobem Apple pracuje několik let. Velké změny se údajně ale odehrají až v roce 2020. V letošním roce se dle dostupných informací dočkáme posledního iPhonu s LCD displejem. 

iPhone 2020 přijde o ikonický prvek

V průběhu příštího roku se pravděpodobně dočkáme tří iPhonů, přičemž jejich úhlopříčky budou činit 5,8”, 6,06” a 6,4”. Zajímavostí je, že o dodání displejů se nebude starat pouze konkurenční jihokorejský Samsung, ale také LG či BOE. 

Podle dodavatelského řetězce se mimo jiné dočkáme iPhonů, které již nebudou nabízet populární výřez v displeji. Apple má v současné chvíli registrovaných hned několik patentů, které jednoznačně dokazují, že americká společnost ví, jak se bez výřezu v displeji obejít. 

Je několik možností, jakými by Apple mohl slavný notch nahradit. Buď veškeré senzory umístí pod displej, anebo je zmenší natolik, že je bude moci implementovat mezi displej a horní okraj. K dispozici by dokonce měla být i čtečka otisků prstů, která by byla umístěna v displeji – tak jako nyní nabízí TOP Android modely. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jana Jeanne

30. 3. 2019, 8:10

Jsem absolutní laik v technologiích, ale dovolím simtvrdit, že je bezpečnější (v rodině) touch ID než face ID, což mi dokazuje můj syn, že když si vezme můj iPhone XS Max a dá simho před obličej, vždy ho s přehledem otevře. V ochodě iSetos mi poradili(kde jsem mobil koupila, at‘ si udělám nová sken, ale bohužel ani to nepomohlo…tak se syn vždy baví tím, jak drahý mobil a nespolehlivá technologie..

Jiří Chrtek

26. 3. 2019, 10:59

S tou čtečkou otisku prstů pod displejem se mi to moc nezdá. Apple v roce 2017 jasně řekl, že otisk prstu je minulost a že vytvořil revoluční (a tuze drahý) skener obličeje, který je mnohem lepší, v roce 2018 ho ještě zrychlil a dal i do iPadů, letos má být FaceID ještě rychlejší a v roce 2020 má najednou otočit a s velkou slávou vrátit TouchID? Jasně, někteří nedají dopustit na otisk prstu, ale nebyl by tím Apple trochu k smíchu, jako že se vrací k systému, který v roce 2017 zavrhl a označil za zastaralý? FaceID kamery se už nezbaví (protože Animoji a Portrét mód…), tak bude mít v iPhonu dva dost drahé senzory? To zase bude „revoluční“ i jeho cena. :-)

Richard Fabián

26. 3. 2019, 13:15

Historie se často opakuje a to už Apple jednou předvedl se stylusem, může předvést se čtečkou otisku a dalšími technologiemi, které pomalu odstranil. Navíc by určitě přišli na to jak to zpeněžit

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat