Google má novou skrytou hru ve své aplikaci

Google má novou skrytou hru ve své aplikaci
2019-03-28T21:59:36+02:00
• 28. 3. 2019

Před necelými třemi lety jsme psali, že slavný dinosaurus z desktopového prohlížeče Chrome přichází i na mobilní telefony v podobě různých herních aplikací. Nově se však legendárnímu dinosaurovi dostává konkurence. V tomto týdnu se po aktualizaci aplikace Google objevil nový tzv. Easter egg. Místo dinosaura má uživatel k dispozici hru s mráčkem.

Mráček uniká nástrahám

Google vytvořil novou hru pro zkrácení dlouhých chvil, když nemáte připojení k internetu. Klasická hra, než opět naskočí internet, spočívá v navádění dinosaura tak, aby se bezpečně vyhnul všem kaktusům případně nebezpečnému pravěkému ptactvu. Hra pravděpodobně nemá oficiální název.

Princip hry je založen na hře Flappy Bird z roku 2013. Cílem je pomocí monotónního klikání hopsat s mráčkem po nebesích a vyhýbat se tak nepřátelským objektům, což jsou bouřkové šedé mraky s bleskem a černobílí mračící se ptáci. Oproti tomu vaše postava mráčku je usměvavý bílý obláček se žlutým deštníčkem, který mu umožňuje let, ale na druhou stranu ho činní vyšším. Naštěstí naražením deštníku do nepřátelských objektů váš let nezastaví.

Hra stejně jako u dinosaura neumožňuje zobrazení žebříčku skóre ostatních hráčů, můžete tak hrát jen proti sobě. U dinosaura se hra vždy k blížícím se stům bodům zrychlovala, zde tomu tak není. Zde se nebe postupně více a více plní objekty.

Postupně se setkáte s rychle letící kšiltovkou s vrtulkou, nebo s bouřkovým mrakem jezdícím nahoru a dolů. Váš mráček se však bude stále usmívat, tedy do doby, než s ním narazíte. Hru spustíte tak, že přes vyhledávací widget Google zadáte jakýkoli dotaz, když nejste připojeni, následně vám vyskočí ikonka, kterou vidíte na obrázku. Stačí na ni kliknout a hrát si. Co se týče hry s dinosaurem, tak je stále k dispozici v prohlížeči Chrome.

logo-app Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat