Huawei připravuje model P30 Lite

Huawei připravuje model P30 Lite
2019-03-01T11:00:11+02:00
• 1. 3. 2019

Visitors pass a Huawei marquee in Barcelona, during the Mobile World Congress last year. The daughter of the Chinese telecommunications giant's founder was arrested Saturday in Canada on U.S. request, in a move that threatens to inflame U.S.-China trade tensions.

Společnost Huawei má naplánovanou tiskovou konferenci na úterý 26. března, kdy oficiálně spatří světlo světa modelová řada P30. Čínské úřady postupně vydávají potřebné certifikace pro zahájení prodeje a poslední zprávy přibližují novinku pod názvem P30 Lite, která sice bude papírově nejslabším zařízením, ale v davu si rozhodně najde své místo. Za něho se dále ještě postaví základní model P30 a nejvyšší zástupce s přívlastkem Pro.

O krok napřed

Uniklé specifikace zatím naznačují, že výrobce chystá nastavovat zrcadlo ostatním firmám, které se budou chtít uchytit ve střední třídě během letošního roku. Podle nejnovějších informací model P30 Lite (kódové označení MAR-TL00) získá 6,15palcový displej s FullHD+ rozlišením a s typickým výřezem pro selfie kamerku ve tvaru tzv. waterdrop. Následně celý telefon má měřit 152,9 x 72,7 x 7,4 mm.

Hardwarovou stránku zřejmě zastoupí osmijádrový procesor Kirin 710 z vlastní dílny a výdrž bude řídit baterie s kapacitou 3 240 mAh. Nemá chybět ani podpora technologie rychlého nabíjení, přičemž se konkrétně hovoří o 18 Wattech. V zadní části vynikne trojice fotoaparátů ve složení snímačů 20 + 16 + 2 MPx. Samozřejmostí je také snímač otisků prstů. Poslední generace modelu byla v domácím prostředí uvedena jako Nova 3e, takže nelze vyloučit označení Nova 4e pro tu budoucí.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat