FuZion – microSD a SIM v jedné kartě MWC

FuZion – microSD a SIM v jedné kartě [MWC]
2019-03-01T09:29:00+02:00
• 1. 3. 2019
2

Spousta telefonů i z těch nejnižších cenových kategorií dnes nabízí podporu dual SIM. Zároveň i top telefony, které netrpí nedostatkem úložiště, nabízejí slot na microSD kartu pro rozšíření úložiště. Problém však nastává ve chvíli, kdy chce uživatel využít obojí. V drtivé většině případů má šuplík jen 2 sloty, a tak se musíte rozhodnout, zda jsou větší prioritou gigabajty navíc, nebo využívání dvou SIM karet. Tento problém se poměrně chytře snaží využít projekt FuZion od francouzské společnosti IDEMIA.

Jedna karta vládne všem

FuZion je speciální karta, která v sobě kombinuje jak microSD, tak SIM kartu. Z jedné strany vypadá jako klasická microSD karta, pokud ji však obrátíme, zjistíme, že oproti microSD kartám disponuje několika kontakty navíc. Trochu to vypadá, jako byste obě karty slisovali do jedné.

Takováto karta se pak umístí v telefonu do slotu pro microSD, telefon však jednu fyzickou kartu vnímá jako dvě, jelikož jsou zde implementovány obě technologie.

FuZion není až tak žhavou novinkou, první tisková zpráva informující o tomto vynálezu se datuje k říjnu 2017. Teprve v loňském roce ale IDEMIA produkt zpřístupnila a na letošním MWC jej demonstrovala v praxi.

Pro mnoho lidí by toto řešení mohlo být velmi užitečné, nicméně dostupnost je zatím velice omezená. Kartu si navíc nemůžete jednoduše zakoupit v kdejakém obchodě s elektronikou. IDEMIA na distribuci spolupracuje přímo s operátory, kteří si nakonfigurují SIM karty pro použití ve svých sítích a následně si zákazníci u těchto operátorů mohou kartu zakoupit.

Výrobce nechtěl sdělit, s jakými operátory momentálně spolupracuje, nicméně v Asii již údajně jeden operátor tyto karty zavedl a prodává. Konkrétní částku za kartu také neprozradil, je ale nutné počítat s tím, že cena karty je pochopitelně o něco vyšší, než kolik dáte za klasickou „paměťovku“. Uvítali byste i vy dostupnost karet FuZion třeba u některého z českých operátorů? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Viktor Čistý

2. 3. 2019, 18:42

Naši ZLOperátoři to nikdy nezavedou :(

Josef Zikeš

1. 3. 2019, 9:40

Super nápad, lepší než si to bastlit doma.
Já bych tuto kartu určitě využil. Myslím ale, že než se to rozšíří, tak tu bude plnohodnotná e-sim. Těch si nahrajete do mobilu kolik budete potřebovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat