HTC vyjednává o licencování značky pro mobily mířící do Indie

HTC vyjednává o licencování značky pro mobily mířící do Indie
2019-03-05T10:08:11+02:00
• 5. 3. 2019

HTC Exodus; Zdroj: HTC

Tchajvanská společnost HTC to nemá jednoduché. V posledních několika letech se jí nedaří z hlediska financí a ostatně ani nenabízí takové portfólio smartphonů jako dříve. Zřejmě i tyto důvody vedly společnost k prodeji své divize Googlu, který díky tomu vylepšil svou vlastní hardwarovou divizi. Už v minulosti se mluvilo o několika scénářích, jak vylepšit postavení HTC. Jedním z nich je možnost licencování zařízení. Nyní se objevují zprávy, že by skutečně mohlo HTC pronajmout svou značku.

HTC mobil pocházející od jiného výrobce?

Uspět na současném trhu není jednoduché, jelikož vyspělé země jsou obsazeny značkami jako Apple, Samsung, Huawei, Honor atd. Pokud nějaká společnost hledá poměrně otevřený trh, který ještě není přesycen nejrůznějšími smartphony, musí hledat příležitosti jinde. Jednou takovou zemí je například Indie, kde panuje boj o tamější trh. Například OnePlus nebo Xiaomi soupeří ve velkém o Indii, přičemž se zapojují i jiné společnosti. Takovým výrobcem je i HTC, ale vstup na trh se nezdařil. Sice nabízí na tamějším trhu několik zařízení, ale jsou staršího data a navíc se ani neprodávají skrze Amazon nebo Flipkart.

Nyní se ukazuje, že HTC aktivně vyjednává s výrobci jako Micromax, Lava a Karbonn o možnosti licencování značky mobilů HTC. Znamenalo by to, že by se jeden z těchto výrobců ujal výroby a zřejmě i marketingu, přičemž by mobily nesly označení HTC. Také by mohly nabízet softwarové řešení HTC. Tchajvanský výrobce by touto cestou značně ušetřil na nákladech, marketingu a celkovém prodeji.

Dle dostupných informací jsou vyjednávání v pokročilé fázi. HTC by se tak mohlo poměrně jednodušeji dostat na poměrně zajímavý trh, který ještě není přesycen. Samozřejmě je otázka, jestli by potenciální zákazníci projevili zájem o HTC mobily, které nejsou vyráběny přímo tímto tchajvanským výrobcem.

Pokud by se HTC vyplatila tato strategie, mohlo by dojít k rozšíření podobné působnosti na další trhy. Ostatně by se nejednalo o prvního výrobce, který by se vydal touto cestou. Příkladem může být BlackBerry nebo Alcatel – právě mobily těchto značek vyrábí společnost TCL.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat