Apple vstupuje do boje proti fake news

Apple vstupuje do boje proti fake news
2019-03-25T15:44:38+02:00
• 25. 3. 2019
1

Fake news jsou smyšleným dílem. Každá fake news musí být uvěřitelná, proto se musí zakládat na částečně věrohodných informacích. To také zahrnuje její přizpůsobení místu kulturnímu kontextu zveřejnění. Sdělení fake news mají většinou bulvární charakter a jsou formulována tak, aby vzbudila emoce.

A právě fake news má v posledních měsících velký vliv na internetu. S tímto slovním spojením si dokonce často pohrává také americký prezident Donald Trump. Jelikož je ale problematika fake news opravdu vážná, rozhodl se proti těmto zprávám bojovat i Apple. 

Apple chce zamezit šíření fake news

Americká společnost s logem nakousnutého jablka nedávno potvrdila podporu projektu pod názvem News Literacy Project. Jeho hlavním úkolem je zvyšovat u uživatelů mediální gramotnost. Skvělou informací je, že tento projekt bude k dispozici nejen v rámci Spojených států amerických, ale také celé Evropy. 

K celému projektu se dokonce vyjádřila také šéfredaktorka Apple News, Lauren Kern. Ta v jednom rozhovoru prohlásila, že prostřednictvím Apple News budou šířeny pouze pravdivé zprávy, které budou pocházet z velmi spolehlivých zdrojů. Mohlo by to tedy znamenat, že Apple News nebude nabízet žádné bulvární magazíny a podobně. 

Každý program zvyšující gramotnost uživatelů je nezávislý a nestranný. A právě to bylo pro Apple nejdůležitější. Nemůže se tak tedy stát, že by byla společnost Apple obviněna z prosazování vlastních zájmů. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Apple a Fake News. Apple je podvodna firma a ide bojovat proti tomu, kto povie o nich pravdu!!!! Co neukradnu to nemaju, s kazdym sa sudia a pradavaju sny. Dari sa im preto, lebo ludia radi snivaju.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat