Xiaomi údajně plánuje telefon s pěticí fotoaparátů

Xiaomi údajně plánuje telefon s pěticí fotoaparátů
2019-02-02T12:00:28+02:00
• 2. 2. 2019

Pokud trh s mobilními telefony velmi pečlivě sledujete, jistě jste si všimli, že vývoj jejich fotoaparátů neuvěřitelným tempem pokročil. Místo jediného fotoaparátu výrobci přešli na dvojitý, trojitý, či dokonce čtyřnásobný počet. 

Na první pohled by se dalo říci, že za tímto trendem stojí Huawei a Samsung. Opak je však pravdou. Pokud se podíváme do historie, zjistíte, že právě Nokia se nejvíce snažila o vylepšování fotoaparátů. A tohoto směru se chce dále držet. 

Společnost Nokia údajně chystá chytrý telefon, který bude vybaven penta fotoaparátem. Pokud jsou informace pravdivé, mělo by se jednat již o model Nokia 9. S touto technologií si pravděpodobně pohrává také čínské Xiaomi. 

Xiaomi zřejmě použije pětici fotoaparátů

Svým způsobem tuto informaci potvrdil i ředitel společnosti Xiaomi, Wang Teng Thomas, který na sociální síti Weibo sdílel fotografii s vodoznakem „Shot on Mi AI Penta cam“. Samozřejmě jde pouze o vodoznak, ovšem i tato maličkost mnohdy hodně napoví. 

Na přiložené fotografii si můžete všimnout hned několika modelů s logem tohoto čínského výrobce. Samotná fotografie je velice ostrá, což naznačuje, že použití pětice fotoaparátů bude fungovat skutečně dobře. Hlavním důvodem, proč výrobci do svých telefonů přidávají více fotoaparátů je, že se snaží zlepšit kvalitu snímků. Více fotoaparátů znamená také širší rozsah ohniskových vzdáleností. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat