iOS 13 údajně nabídne Dark Mode a velké vylepšení pro iPad

iOS 13 údajně nabídne Dark Mode a velké vylepšení pro iPad
2019-02-05T11:11:32+02:00
• 2. 2. 2019
4

Již delší dobu jableční uživatelé volají po možnosti přepnout svůj operační systém iOS do režimu Dark Mode. V minulosti se několikrát zdálo, že Apple na Dark Modu (tmavém režimu) skutečně pracuje, což potvrzovaly i řádky kódu jazyka Swift. 

Bohužel ale nikdy k žádnému reálnému použití, respektive zveřejnění nedošlo. To by se ale mohlo změnit příchodem nového operačního systému s označením iOS 13. Co přesně nás v nové verzi čeká?

iOS 13 nabídne mnoho změn

Největší novinkou chystaného iOS 13 bude dle zahraničního serveru MacRumors, který se odkazuje na zdroj Bloomberg, Dark Mode, o který si uživatelé říkají již několik let. Samozřejmě detaily v tuto chvíli nejsou zřejmé, na druhou stranu bylo zjištěno, že Dark Mode pro iOS bude plnit stejné služby, jako Dark Mode pro macOS.

Jinými slovy, Dark Mode v tomto případě bude mít za úkol zpříjemnit používání iOS zařízení, přičemž tento režim pomůže zlepšit i výdrž baterie na jedno nabití. Jak ale již známo, Apple se nyní zaměřuje výhradně na iPady – chce v zákazníkovi vyvolat pocit chtíče a v budoucnu zřejmě nahradit počítače Mac. 

Proto bude i letošní iOS 13 zaměřeno hlavně na iPady. S největší pravděpodobností tato verze nabídne přepracovanou domovskou obrazovku. Kromě toho bude k dispozici možnost, díky které budete moci jednu aplikaci spustit vícekrát. Apple se ale zaměří také na vylepšení správy souborů. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

3. 2. 2019, 18:54

Co je Drak mode?

Přemysl Vaculík

VIP 3. 2. 2019, 19:19

tmavý režim

Petr Dlestik

2. 2. 2019, 22:29

Tentokrát Apple opakuje po Samsungu, který tmavé téma prezentuje verzi Android 9 a Apple taky konečně pochopil, že to lidi chtějí.

Junny Kortez

3. 2. 2019, 3:33

Přesně

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat