Smartphone se 100% využitím přední plochy pro displej si patentovalo Xiaomi

Smartphone se 100% využitím přední plochy pro displej si patentovalo Xiaomi
2019-02-08T16:05:16+02:00
• 8. 2. 2019
4

Výrobci si našli nový trend v podobě maximálního využití přední plochy pro displej, ale je zde problém se zakomponováním senzorů a hlavně předního foťáku. Některé mobily nabízí výřez, přičemž nejnovější mobily jdou cestou děr v displeji (Samsung Galaxy A8s (Galaxy A9 Pro 2019), Huawei Nova 4Hisense U30HONOR View20). Pak jsou zde i alternativní metody jako vysouvací mechanismy (Xiaomi Mi Mix 3) nebo dokonce absence přední kamery (Nubia X nebo Vivo NEX Dual Display Edition). Xiaomi v této oblasti zkouší nejrůznější postupy a zřejmě se dočkáme i mobilu s dírou. Nejvíce ale asi věří vysouvacímu mechanismu, což dokazuje i nejnovější patent.

Displej na celé ploše

Xiaomi si patentovalo u World Intellectual Property Office (WIPO) zařízení, u kterého najdeme maximální využití přední strany pro displej. Výrobce v tomto případě zřejmě využije flexibilní OLED panel, který lze ohnout do stran, což není novinka. Takových mobilů jsme viděli již několik, například u Samsungu. V případě Xiaomi bychom se ale mohli dočkat zahnutí ve všech stranách, což by vytvářelo dojem zařízení bez rámečků.

Samozřejmě je zde otázka umístění přední kamery. I zde by mělo Xiaomi použít vysouvací mechanismus. Pokud se společnost rozhodne pro vytvoření takového mobilu, zřejmě se tak stane v rámci série Xiaomi Mi Mix. Je nutné brát na vědomí, že se jedná zatím pouze o patent, ale současné technologie nebrání ve vytvoření takového mobilu. Menší problém může být ve vytvoření rohů u displeje, ale to by se zřejmě dalo zvládnout.

Zatím se ale jedná o alternativní řešení do doby, než se podaří vytvořit technologie, která by mohla umístit přední foťák pod displeje. Možná se toho dočkáme ještě letos, aspoň podle náznaků od společnosti Essential.

Zdroje: gsmarena.com, nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mirek Bartl

12. 2. 2019, 18:13

Na tohle čekám, pro ty co stále píší když to spadne, nebo když se display rozbije mám radu, nebuďte takový nemehla !!! :-D

Miroslav Mezník

8. 2. 2019, 20:03

Divím se že někdo nemá patentováno jak se správně vytírá p***l :-(

Přemysl Vaculík

VIP 8. 2. 2019, 20:18

Vsadím se, že někdo má. Když mohl existovat patent „zařízení s dominantním displejem na přední straně“… Myslím, že to byl iPad.

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

8. 2. 2019, 18:18

A pak to jednou spadne a je po mobilu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat