Řada Redmi od Xiaomi nabídne telefon se Snapdragonem 855

Řada Redmi od Xiaomi nabídne telefon se Snapdragonem 855
2019-02-18T15:39:01+02:00
• 18. 2. 2019

Xiaomi ve své řadě Redmi nabídne telefon s nejvýkonnějším procesorem od Qualcommu se Snadragonem 855. Řada Redmi se značí telefony spadajícími do kategorie střední třídy s dobrým poměrem cena/výkon. Nyní však Xiaomi bude mířit do třídy vyšší a s největší pravděpodobností vzroste i cena. Možná se však bude držet po vzoru Poco F1, kde nasadili Snapdragon 845 a cenu se snažili držet oproti konkurenci co nejníže.

Přechod na nejvyšší řadu procesorů

Řada Redmi od Xiaomi v sobě nese procesory nižší řady od MediaTeku či od Snapdragonu, zatímco řada Redmi Note v sobě nesla v posledních modelech procesory od Snapdragonu střední třídy s označením 6xx. Podle oznámení na sociální síti Weibo to vypadá, že se brzy dočkáme Redmi Note telefonu, pravděpodobně Redmi Note 8, který bude mít Snapdragon 855, procesor vyrobený pomocí 7nm technologie, který je výkonnější skoro jednou tolik, než předchůdce.

 

Prvním telefonem se Snapdragonem 855 bude Xiaomi Mi 9, které bude představené 20. února. Pravděpodobně po něm v první půlce roku bude představen i Redmi Note 8 s nejnovějším procesorem od Qualcommu. Redmi, jako dceřiný projekt od Xiaomi je velice populární mezi zákazníky a předpokládá se ještě větší obliba po osazení telefonu velice výkonným procesorem. Stejně výkonný procesor bude mít i kromě Mi 9 i další herní telefon z řady Black Shark. Původně se spíše předpokládalo, že Xiaomi půjde cestou stejné řady procesorů, nebo vyzkouší novou řadu 7xx, avšak přišla s překvapivou obměnou.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat