První pohled na levnější Galaxy S10e

První pohled na levnější Galaxy S10e
2019-02-20T21:03:26+02:00
• 20. 2. 2019

SAMSUNG CSC

Kromě dvou top modelů letos přišla od Samsungu také odpověď na iPhone XR. Tím je model Galaxy S10e, neboli odlehčená verze “es-desítky”. S10e je o něco menší s 5,8 palcovým displejem, který především není zaoblený. to může nejednoho uživatele zaujmout.

Samsung představil Galaxy Fold, ohebný smartphone

Galaxy S10 série představena, cena začíná na 19 499 Kč

První dojmy z novinek Galaxy S10 a S10+

Samsung představil Galaxy Watch Active, Galaxy Buds a další

Galaxy S10e

Co naopak nepotěší, je přesunutí čtečky otisků prstů. Ta není integrovaná v displeji, nýbrž na boku v tlačítku pro odemykaní jako to kdysi měli Xperie. Jen škoda, že je celé tlačítko umístěné vcelku vysoko. Dalším rozdílem je absence třetího fotoaparátu na zádech a vcelku netradičně zde máme kombinace ultraširokoúhlého a klasického snímače. Tedy většinou u telefonů slouží druhý foťák pro přiblížení, zde máme stejnou kombinaci jako třeba u LG a za mě je to rozhodně lepší volba. Čelní straně v displeji opět dominuje průstřel, ve kterém je jedna přední kamerka.

Odlehčená esdesítka naštěstí není nijak ochuzena v oblasti výkonu. Nabízí stejný procesor jako větší modely. Jediný rozdíl je v operační paměti, která má hodnotu 6 GB v základní verzi.

Baterie dostala do vínku 3100 mAh, což nezní jako mnoho. Přesto displej je menší a nabízí nižší rozlišení a to FullHD+. To by mohlo výdrž prodloužit. Hodnocení si ale musíme nechat až do recenze.

 

S10e bude dostupná ve stejných barvách jako velká S10, přičemž přidá ještě jednu líbivou žlutozelenou barevnou verzi. Na videu sice vypadá jako sytě žlutá, ve skutečnosti je to spíše limetková. Z prvních dojmů působí S10e stále velmi kvalitně. Plochý displej sice nevypadá tak elegantně, a rámečky kolem displeje jsou po stranách větší.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat