Olympijské medaile vyrobí ze starých telefonů

Olympijské medaile vyrobí ze starých telefonů
2019-02-11T13:30:21+02:00
• 11. 2. 2019

Téměř dva roky od oficiálního oznámení z Japonska přichází aktuální zpráva týkající se výroby olympijských medailí z nepotřebné elektroniky, která v sobě ukrývá drahé kovy. Velkolepý projekt si za celou dobu fungování získal velkou spoustu přispěvatelů a podle předběžných výsledků může dojít až k úspěšnému konci. Momentálně mají vybráno přesné množství pro bronzové medaile.

5 milionů telefonů

Letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu konané v polovině příštího roku budou výjimečné díky medailím, které si olympijský výbor nechá pro sportovce vyrobit z recyklovaných materiálů. Do dnešní doby bylo shromážděno neuvěřitelných 47 488 tun elektrického odpadu. Z toho mobilní operátor NTT Docomo přes své pobočky vybral 5 milionů starých chytrých telefonů.

Již v červnu roku 2018 byl u bronzu splněn vytyčený cíl ve výši 2 700 kg. Poslední statistika se opírá o dostupné údaje z října 2018, kdy stříbra (cíl 4 100 kg) bylo vybráno přes 85 % a skoro 94 % zlata (cíl 30,3 kg). Celý recyklační program probíhá až do konce příštího měsíce, takže se nepředpokládá s nesplněním. Po ukončení sbírky má dojít k odhalení návrhu medailí ze strany sportovního výboru.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat