Samsungu unikají informace o nové sérii Galaxy A (2019) aktualizováno

Samsungu unikají informace o nové sérii Galaxy A (2019) [aktualizováno]
2019-02-17T12:20:36+02:00
• 17. 2. 2019

Aktualizováno 17. 2.

Sotva jsme se dozvěděli specifikace o nové sérii Galaxy A od Samsugu a nyní zde máme přibližnou podobu jednoho modelu. Konkrétně se má jednat o Galaxy A50 a informace pochází z části uniklého manuálu k mobilu. Díky němu se dozvídáme, že čtečka otisků prstů bude skutečně v displeji. Na zadní straně se bude nacházet trojice foťáků a stále zde najdeme konektor na sluchátka.

Zajímavé je, že tato novinka nemá již dedikované tlačítko na chytrého asistenta Bixby od Samsungu. Místo toho asi tlačítko na zapínání získá funkce navíc.

Původní článek 16. 2.

Již za několik dnů, přesněji 20. února, se dočkáme nejdůležitější konference jihokorejské společnosti Samsung. Právě na této akci odhalí svůj nový vlajkový model Galaxy S10 a velmi pravděpodobně také svůj vůbec první skládací telefon. 

Zatímco všichni netrpělivě čekáme na Galaxy S10, společnost Samsung chystá i další zajímavé modely. Například se chystá aktualizovat svou řadu Galaxy. Do této série se řadí chytré telefony spadající do střední a vyšší střední třídy. 

V letošním roce se dočkáme zajímavých modelů v podobě Galaxy A50, Galaxy A30 a Galaxy A10. Těchto kousků bychom se však měli dočkat ve chvíli, kdy bude hlavní model Galaxy S10 v prodeji.  V současné chvíli víme, že tyto modely budou působit velmi dobře na papíře. Pokud Samsung nastaví i zajímavou cenovou hladinu, mohli bychom se dočkat skutečně lákavých strojů. Pojďme si je představit. 

Dle dostupných informací budou modely Galaxy A50 a A30 vybaveny displeji typu Super AMOLED o velikosti 6,4 palců a bateriemi s kapacitou 4 000 mAh. Oba samozřejmě budou nabízet podporu rychlého nabíjení. Hlavní rozdíly se odehrají ve fotoaparátu a procesoru, což je naprosto v pořádku, neboť každý model bude mít rozdílnou cenu. 

Galaxy A (2019): čtyři fotoaparáty byly neúspěšným pokusem

Jak se zdá, Samsung upustil od myšlenky, že do svých telefonů bude implementovat čtyři fotoaparáty. Letošní Galaxy A50 (nástupce za Galaxy A9 2018) tak nabídne „pouhé“ tři fotoaparáty, přesněji 25 + 5 + 8 Mpx. Kromě toho by měl nabídnout také 25megapixelový fotoaparát pro pořizování selfies. Srdcem tohoto kousku pak bude procesor Exynos 9610. 

O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se v tomto případě postará operační paměť s kapacitou 4 či 6 GB. Samsung bude totiž prodávat dvě varianty, přičemž model s 64GB vnitřním úložištěm nabídne 4 GB RAM a model se 128GB úložištěm 6 GB RAM. Přítomnost podpory microSD karty je stále samozřejmostí. Největší novinkou bude přítomnost čtečky otisků prstů v displeji. 

Druhý model Galaxy A30 nabídne stejný displej a velikosti baterie, jako výše zmíněný A50. Zde však bude k dispozici pouze duální fotoaparát 16 + 5 Mpx, přičemž na přední straně bude umístěn 16megapixelový fotoaparát. 

Srdcem tohoto telefonu bude Exynos 7904 a k dispozici by měla být 3GB a 4GB operační paměť. Opět i v tomto případě platí, že Samsung bude prodávat dvě varianty – 3 GB RAM / 32 GB ROM a 4 GB RAM / 64 GB ROM. Čtečka otisků prstů bude umístěna na zadní straně telefonu.

Konečně přichází řeč na Galaxy A10 – na nejlevnější variantu z této řady. Tento kousek údajně nabídne 6,2palcový displej s rozlišením HD+ a jeden fotoaparát s rozlišením 13 Mpx. Na přední straně pak bude umístěn 5megapixelový fotoaparát. I v tomto případě Samsung použije svůj procesor, přesněji Exynos 7884B s taktem 1,6 GHz. K dispozici bude 3 GB RAM a 32GB vnitřní úložiště. 

Hlavní předností Galaxy A10 bude baterie, která nabídne kapacitu 4 000 mAh s podporou rychlého nabíjení. Na čtečku otisků prstů v tomto případě ale budeme muset zapomenout. Všechny tři modely konec konců nabídnou nejnovější operační systém Android 9 Pie. 

Zdroje: phonearena.com, droidshout.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat