Gboard pro iOS se dočkal podpory haptické zpětné vazby

Gboard pro iOS se dočkal podpory haptické zpětné vazby
2019-02-17T14:19:34+02:00
• 17. 2. 2019

Taptic Engine tu s námi je již tři roky. V roce 2016 totiž společnost Apple představila svůj první vlajkový model, který byl touto technologií vybaven. Pokud se vrátíme o tři roky zpět, zjistíme, že prvním tímto modelem byl iPhone 7 a iPhone 7 Plus. 

Celý operační systém iOS je pro tuto technologii speciálně přizpůsoben, to samé platí pro mobilní aplikace. Ovšem některé iOS klávesnice tuto technologii nepodporovaly, tedy haptickou zpětnou vazbu. Společnost Google se konečně po třech letech rozhodla aktualizovat svou klávesnici Gboard a tuto podporu implementovat. 

Gboard pro iOS se dočkal dalších změn

Podporou haptické zpětné vazby je vybavena verze 1.40. Pokud tedy tuto funkci aktivujete, při každém stisku klávesy dostanete krátkou vibraci do prstů. Klepnout tak můžete na jakékoliv písmeno, číslo, či dokonce i symbol. 

Haptické zpětné vazby se však dočkáte i při vyhledávání či v aplikaci YouTube a Google Mapy. Tato podpora je samozřejmě k dispozici na všech modelech, které jsou Taptic Enginem vybaveny – iPhone 7 a novější. 

Je však zajímavé, že nativní klávesnice od Applu tuto funkci nenabízí, zatímco klávesnice třetích stran již ano. Je to poměrně zvláštní, neboť se skutečně jedná o velmi užitečnou funkci. Kromě této podpory Google do své aplikace implementoval také další jazyky – Lao a Mongolský jazyk. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat