Samsung Galaxy S10+ v nejvyšší edici překročí hranici 40 000 Kč aktualizováno

Samsung Galaxy S10+ v nejvyšší edici překročí hranici 40 000 Kč [aktualizováno]
2019-02-17T11:45:22+02:00
• 17. 2. 2019
4

Aktualizováno 17. 2.

Dnes Evan Blass zveřejnil příspěvek s informací o ceně nejvyšší verze nepředstavené novinky Samsung Galaxy S10+. Ta bude disponovat 1TB úložištěm a 12GB operační pamětí. V edici s keramickými zády přijde na 10 000 juanů, což je v přepočtu přibližně 33 551 Kč. Můžeme odhadovat, že česká cena se bude pohybovat kolem 43 620 Kč. Naskýtá se ale otázka, jestli Samsung plánuje uvedení této verze na českém trhu, případně jak moc se bude cena lišit.

Aktualizováno 11. 2.

Již za týden se Samsung oficiálně pochlubí svými novými top modely řady Galaxy S. Dnes již víme v podstatě všechny základní informace. Ani design nebyl utajen příliš dlouho. Nyní Evan Blass (@evleaks) zveřejnil tiskové rendery modelů Galaxy S10, Galaxy S10e a Galaxy S10+.

Galaxy S10+

Galaxy S10

Galaxy S10e

Aktualizováno 1. 2. 17:40

Dnes ráno jsme vás informovali o možných cenách nadcházejících modelů od Samsungu. Nyní se nám naskýtá pohled na tiskové rendery nejlevnějšího modelu Galaxy S10e za 749 eur. Ten by měl konkurovat iPhonu Xr (recenze), jak podotýkají redaktoři webu 9to5google.

Díky renderům můžeme tvrdit, že čtečka otisků prstů bude umístěná na boku zařízení, konkrétně v tlačítku pro zapínání. Samozřejmě se jedná o spekulaci, dokud to nepotvrdí sám Samsung na oficiální akci, která se koná 20. února. Zadní strana nese dva foťáky, které nebudou moc vystupovat z konstrukce. Jak si můžete všimnout, je obsažen konektor na sluchátka.

Aktualizováno 1. 2. 8:10

Ještě před největším mobilním veletrhem MWC v Barceloně se Samsung pochlubí novými top modely série Galaxy S. Zpravidla jsme se dočkali dvou variant, ale letos mají být k dispozici tři modely. Přibližné specifikace již známe, stejně jako nástin designu. Nyní se objevují informace o cenách všech verzí. Pokud spočítáme i barevné varianty, tak celá série bude čítat 22 modelů.

Nejlevnější model bude Galaxy S10e, který nabídne 128GB úložiště. Cena bude 749 eur (cca 19 300 Kč). Stejné úložiště bude u plnohodnotné verze Galaxy S10, ale cena stoupne na 899 eur (cca 23 200 Kč). Zde bude ale také verze s 512 GB pro data, kde cena poskočí na 1 149 eur (cca 29 600 Kč). Nejdražší model Galaxy S10+ začne na 999 eurech (cca 25 700 Kč), za což získáte 6GB operační paměť a 128GB úložiště. Model S10+ s 8 GB RAM a 512GB úložištěm pak bude stát 1249 eur (cca 32 200 Kč).

Samsung také připravuje ještě dražší verzi, která nabídne 12 GB operační paměti a úložiště bude mít 1 TB. Zde by měla být cena 1499 eur, což je v přepočtu přibližně 37 300 Kč. Aby toho nebylo málo, záda nebudou ze skla jako u běžných verzí. Samsung zřejmě použije keramický materiál, který je odolnější.

Jelikož se nejedná o oficiální informace, tak je nutné brát s nadhledem. České ceny se mohou lišit, přičemž u nás nemusí být k dispozici všechny verze.

Aktualizováno 31. 1.

Konečně zde máme trochu plnohodnotnější uniklý render Galaxy S10, konkrétně se má jednat o verzi plus. Na zadní straně bude použita trojice foťáků s hodnotami 16MPx, 16MPx a 13 MPx, zatímco přední strana bude disponovat 8MPx a 5MPx foťáky. Co se týče energie, tak bude k dispozici baterie o kapacitě 4000 mAh.

Aktualizováno 19. 1.

Evan Blass (@evleaks) dnes zveřejnil příspěvek na svém Twitter účtu, v kterém poskytl pohled na nadcházející tři novinky od Samsungu. Ačkoliv jsou v ochranném pouzdru, tak i díky tomu se dozvídáme, že všechny modely budou mít konektor na sluchátka. Základní model Galaxy S10E nabídne dva zadní foťáky a jeden otvor v displeji pro foťák. Standardní verze bude větší a nabídne tři zadní foťáky, přední strana bude mít jeden foťák. Galaxy S10+ je vybavena třemi zadními foťáky a dvěma předními. Také si lze všimnout, že ani jeden model nemá čtečku otisků prstů na zádech nebo po bocích zařízení. Bude totiž umístěna přímo v displeji.

Aktualizováno 10. 1.

Samsung nyní rozesílá pozvánky na samostatnou událost, na které představí letošní top model Galaxy S10. Celá akce se odehraje v San Francisku 20. února. Měli bychom se dočkat tři různých variant a spekuluje se také, že by se mohl ukázat takřka finální prototyp ohebného smartphonu Galaxy F.

Aktualizováno 3. 1.

Evan Blass (@evleaks) dnes zveřejnil na svém Twitter profilu první reálnou fotografii chystaného top modelu Galaxy S10 s kódovým označením „Beyond 1“. Ačkoliv se nám naskýtá pohled na značně upravený snímek, potvrzuje se jedna specifikace – v displeji bude díra pro kamerku. Kromě toho Evan zmiňuje, že k dispozici bude reverzní bezdrátové nabíjení, které bude sloužit i k nabíjení hodinek a dalšího příslušenství. V podstatě by se mělo jednat o podobnou technologii jako v případě Huawei Mate 20 Pro.

Aktualizováno 5. 12.

Představení nového top modelu od Samsungu se blíží a nyní již například víme, že minimálně u jednoho modelu bude k dispozici 5G konektivita. Na tiskové konferenci Qualcommu doslova zaznělo, že se takový model objeví u amerických operátorů, kteří již nyní testují 5G síť v reálných podmínkách. Zatím neunikly fotografie Galaxy S10 (Plus), ale již jsou k dispozici rendery založené na CAD schématech a jiných informacích. Vypadá to, že Samsung ještě neskončil s konektorem na sluchátka. Bohužel se zřejmě pustí do displejů s dírou, kde budou umístěny přední foťáky a senzory.

Aktualizováno 26. 11.

Jak jsme vás již několikrát informovali, společnost Samsung má před sebou hlavní cíl – představit finální verzi vlajkového modelu Galaxy S10. Datum oficiálního představení se pomalu blíží, a tak není divu, že se na internetu objevuje čím dál tím více indícií. 

Nyní jsme se dozvěděli, že model Galaxy S10 byl v Rusku certifikován. Jak je ale u podobných certifikací běžné, žádné podrobnosti o hardwarových specifikacích jsme se nedozvěděli. Nicméně víme, jaké označení Samsung u svých vlajkových modelů použije.

Díky nové certifikaci jsme se dozvěděli, že model SM-G975F a SM-G975X bude prezentován jako Galaxy S10+. Kromě toho bude k dispozici i model DS SM-G975F, což by měla být dualSIM varianta Galaxy S10. Díky tomu také získáváme možnost sledovat informace o konkrétních modelech ještě před uvedením.

Podle spekulací by nový vlajkový model s logem Samsungu měl nabídnout displej o velikosti 6,4 palců, jenž zaujme až 93,4 % přední plochy. Srdcem celého telefonu by pak měl být procesor Exynos 9820 nebo Snapdragon 8150 (v závislosti na trhu). K dispozici by mělo být až pět fotoaparátů, baterie s kapacitou 4 000 mAh a Android 9 Pie. K oficiálnímu představení pak dojde na MWC 2019.

Původní článek 13. 11.

O nadcházející generaci jakéhokoliv smartphonu se mnohdy začíná bavit ihned po představení aktuální generace. Zpočátku se jedná spíše o odhady, přičemž mnozí spíše popisují zařízení, které by si přáli. Následně dojde k menšímu útlumu spekulací a několik měsíců před uvedením novinky se začne s úniky a konkrétnějšími spekulacemi. Nyní vše pomyslně odstartoval Evan Blass (@evleaks).

Galaxy S10 bez výřezu, ale dírou

Evan Blass na svém Twitter účtu nastínil několik detailů, které můžeme očekávat u Galaxy S10. Sice dojde na uvedení více zařízení, ale u jednoho z nich můžeme očekávat displej typu Infinity-O. To znamená, že místo výřezu pro kamerku a podobně nabídne díru, kde bude vše schované. Ostatně o tomto displeji informoval i sám Samsung na své konferenci při příležitosti uvedení prvního flexibilního displeje.

Samsung Galaxy S10

Fanouškovský render

Kromě toho máme očekávat čtečku otisků prstů v displeji, která bude využívat ultrasonické technologie od společnosti Qualcomm. Na zadní straně se bude nacházet sestava tří foťáků – normální, širokoúhlý a foťák se zoomem. Vše bude doplněno novou grafickou nadstavbou One UI. Ta bude ostatně odstupná i pro starší modely.

Nyní můžeme očekávat, že se v dohledné době objeví rendery, nekvalitní fotografie a postupem času kompletní specifikace.

Zdroje: twitter.com, newsbeezer.com, phonearena.com, phonearena.com, twitter.com, fonearena.com, twitter.com, 91mobiles.com, mysmartprice.com, 9to5google.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 31. 1. 2019, 19:50

Nelíbí a ta díra je fakt hnus zlatý water drop.

Milan Lechny

19. 1. 2019, 11:29

Dle fotek z 19.1. vidim, ze na S10E je na obalu u zapinaciho tlacitka viditelna vetsi a vykrojena dira, takze bude mit dle meho nazoru laika ctecku prstu prave tam.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 1. 2019, 14:34

To je možné, uznávám.

zase ta brada

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat