KATIM R01 aneb když se spojí bezpečnost a odolnost

KATIM R01 aneb když se spojí bezpečnost a odolnost
2019-02-20T09:29:46+02:00
• 20. 2. 2019
1

DarkMatter Group představila svůj chytrý telefon pod názvem KATIM R01. Jedná se o první světově bezpečný telefon, který je navržen tak, aby odolal i těm nejextrémnějším podmínkám v terénu. Novinka byla ještě před oficiálním představením testována nejen v USA, ale také ve Spojených arabských emirátech, Finsku a Kanadě. Již na první pohled se zdá, že KATIM R01 vydrží takřka vše. 

Dle slov společnosti nabízí KATIM R01 nejen úžasnou bezpečnost, ale je také velmi odolný. Kromě toho nabízí takovou konstrukci, která v rukou sedne takřka každému uživateli. Telefon tak uživatelé mohou používat v oblasti záchranných služeb, stavebnictví, těžby (ropy, plynu atd.) a podobně. 

KATIM R01 nabízí nejlepší bezpečnost na světě

KATIM R01 je vybaven opravdu silnou konstrukcí. O výdrž se stará hned pět vrstev tvrzeného pouzdra. Ta byla navržena tak, aby splňovala vojenské standardy pro drsné podmínky v terénu. Telefon tak vydrží pád z velké výšky či ponoření do vody po dobu 30 minut. 

Kromě toho je také vybaven vestavěným barometrem, snímačem teploty a vlhkosti. Díky tomu se pak telefon dokáže přizpůsobit různým podmínkám. Výrobce implementoval i speciální tlačítko SOS, které v případě nutnosti odešle SMS se souřadnicemi GPS. Samotný dotykový displej pak lze ovládat například rukavicemi či mokrou rukou. 

V případě zjištěného fyzického vniknutí je KATIM R01 schopen automaticky smazat veškerá data, čímž ochrání soukromí uživatele. Navíc se zde nachází režim Sheild, který bezpečně vypne deaktivuje mikrofony a fotoaparáty, a to i přesto, že je telefon zapnutý a připojen k internetu. 

KATIM R01 nabízí 5,65palcový displej s technologií Corning Gorilla Glass 5, certifikaci IP68, čtečku otisků prstů či dokonce i podporu dvou SIM karet. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 4 GB, přičemž pro interní dokumenty je připraveno vnitřní 128 GB úložiště (tj. možné rozšířit pomocí microSD karty). Srdcem celého telefonu je procesor Snapdragon 845 od společnosti Qualcomm. K dispozici je i mimo jiné baterie s kapacitou 5 600 mAh. Operační systém Katin OS je v tomto případě postaven na Androidu 9.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

SticklerStickleru

20. 2. 2019, 10:24

Ten vypadá nařáchle :‘)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat