YouTube ruší funkci, kterou používali tvůrci obsahu

YouTube ruší funkci, kterou používali tvůrci obsahu
2019-01-15T15:44:51+02:00
• 15. 1. 2019

YouTube je již několik let největší internetový server pro sdílení videosouborů. Jedná se o platformu, kterou denně navštíví desítky milionů uživatelů. 

V poslední aktualizaci, kterou si YouTube pro svou aplikaci připravil, byly odhaleny plány pro budoucí možnosti sdílení. Od poloviny měsíce ledna budou ze služby odstraněny vestavěné možnosti pro sdílení na sociální sítě – Twitter a další. 

YouTube odstraní oblíbenou funkci

Tvůrci tyto vestavěné funkce používají pro automatické sdílení nových videí, které na své kanály umístí. Videa se následně sdílí na veškeré sociální sítě, které daný tvůrce používá – Facebook, Twitter, Google Plus a podobně. Jedná se o velmi užitečnou možnost, o to víc bolí, že se jej YouTube chystá zbavit. 

Pro všechny uživatele platformy YouTube bude funkce pro sdílení k dispozici do konce ledna 2019, přesněji tedy do 31. ledna. Ve skutečnosti tento krok nebude mít žádný vliv na přidání odkazů sociálních sítí – jen bude odstraněna možnost automatického sdílení na Twitter a Google+. 

YouTube doposud nezveřejnil žádný důvod, který by za celým rozhodnutím stál. Oproti předchozím funkcím, které YouTube odstranil pro minimální využití, je tento krok opravdu zvláštní. Jakmile začne období měsíce února, tvůrci nebudou moci automaticky sdílet svou tvorbu na Twitter a Google +. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat