Xiaomi zahájilo vývoj MIUI 11, máme se skutečně na co těšit

Xiaomi zahájilo vývoj MIUI 11, máme se skutečně na co těšit
2019-01-14T08:46:08+02:00
• 14. 1. 2019
9

Čínská společnost Xiaomi je známá hlavě díky výrobě chytrých telefonů, které vždy nabízejí výkonný hardware a velmi nízkou cenovku. Není tedy divu, že si právě Xiaomi našlo na trhu poměrně silnou pozici. 

Xiaomi své chytré telefony vybavuje samozřejmě operačním systémem Android, který vždy obohatí svou nadstavbou MIUI. Poslední verze MIUI 10 je v současné chvíli k dispozici na celé řadě produktů, a tak společnosti nezbývá nic jiného, než se posunout opět o level výše. 

MIUI 11 nabídne zlepšení na každém kroku

Máme se skutečně na co těšit. Xiaomi na své konferenci oficiálně oznámilo, že chystá pro své zákazníky zcela nové MIUI ve verzi 11. V tuto chvíli byl zahájen prvotní vývoj a společnost o novém systému prohlásila „bude se jednat o nový a jedinečný operační systém“. 

Těmito slovy nijak výrobce nekopal do konkurence, nýbrž do vlastních řad. MIUI 11 bude jedinečný systém v porovnání s předchozími Xioami aktualizacemi. Podle některých fotografií, které demonstroval Liu Ming, tedy vedoucí oddělení pro plánování produktů, se zdá být MIUI 11 mnohonásobně rychlejší než MIUI 9. Kromě rychlosti nabídne také inteligentnější rozhraní. 

Liu Ming během prezentace prohlásil, že operační systém, respektive nadstavba MIUI 11, nabídne hned celou řadu nových funkcí, které umožní snadnější používání daného zařízení. Více informací bohužel o připravované aktualizaci nemáme k dispozici. Xiaomi nám alespoň na závěr prezentace uvedlo několik statistik. 

Podle dat má v současné chvíli Xiaomi přes 300 mil. aktivních uživatelů na více než 40 různých zařízeních. V tomto ohledu musíme čínského výrobce pochválit, neboť jde o impozantní statistiku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Hošek

14. 1. 2019, 19:01

Nechápu co máte, mě miui 10 funguje perfektně a bez problémů, xiaomi redmi note4, a těším se na 11….

Standa HRUDKA

14. 1. 2019, 16:51

Ještě není v pořádku MIUI 10 a už bude zase nová ? nefunguje počasí neaktualizuje se ,v menu tel. se místy překrývá text, takže se nedá ani přečíst ,vynechaná písmena ,rozpůlená slova to to nikdo nekontroluje ??

Roman Praslička

14. 1. 2019, 10:39

Už se těším na otevřené beta testování

Jaroslav Otýpka

14. 1. 2019, 9:42

Uvítal bych zjednodušení. Nejlépe kdyby šla nadstavba vypnout a člověk si mohl užívat čistý android.

Roman Praslička

14. 1. 2019, 10:39

tak existuje Custom Rom,.. když má člověk problém s nástavbou tak buď Launchery nebo jiný systém, bez MIUI bych už asi nemohl fungovat. btw který výrobce umožňuje vypnout svou nástavbu?

alois navratil

16. 1. 2019, 17:38

takoby co jeste neni na světe

Přemysl Vaculík

VIP 14. 1. 2019, 10:48

Stačilo by, kdyby nadstavba byla volitelná při zapnutí, ale výrobci se toho nevzdají, zejména Xiaomi. Software je pro tuto firmu výnosnější než HW divize.

Vždy jsem toužil po čistém androidu. Až když jsem si ho prvně vyzkoušel na Mi A2 Lite u dcery, změnil jsem názor, a to radikálně. Nic jiného než MIUI už nechci. Používám týdenní verze a jsem naprosto spokojen. Jediné, co mě od tohoto systému může odvést je to, že Xiaomi už nedělá žádný přijatelně velký telefon (bohužel stejně jako ostatní…) Všechno to dnes začínají být nechutné placky.

Jiří Král

14. 1. 2019, 10:51

přesně. Kdyby ta nadstavba byla alespoň material design tak by mi to nevadilo. snad nechci tolik. reklami mi nevadí

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat