Vivo poprvé ukázalo model Y89

Vivo poprvé ukázalo model Y89
2019-01-23T09:00:52+02:00
• 23. 1. 2019

Slušného zástupce střední třídy uvádí společnost Vivo pod označením Y89. Čínský výrobce jej dnes bez velkých fanfár zařadil do aktuální nabídky na oficiálních stránkách, přičemž zařízení si určitě zaslouží daleko větší zmínku. Prodej byl zahájen zatím jen v domovské zemi prostřednictvím známého obchodu AliExpress, ale v následujících týdnech by mělo dojít k rozšíření dostupnosti v celosvětovém měřítku.

Uspokojí po všech stranách

Přední část zabírá 6,26palcový displej s FullHD+ rozlišením a v poměru stran 19:9. Ve výřezu je schován 16megapixelový snímač kamerky. Výkon dostal pod kontrolu osmijádrový procesor Snapdragon 626 od Qualcommu, 4GB operační paměť RAM nebo 64GB interní úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. O celkovou výdrž se stará baterie s kapacitou 3 260 mAh. Softwarovou stránku zastupuje systém Android ve verzi 8.1 Oreo překrytý rozhraním FunTouch.

Vzadu zaujímají místo dva senzory fotoaparátu ve složení 16 + 2 megapixelů, LED blesk pro přisvětlení záznamů a snímač otisků prstů. Zbývající seznam specifikací zahrnuje funkci Bluetooth, GPS, 3,5mm jack pro sluchátka či podporu sítí 4. generace včetně VoLTE. Prodejní cena startuje od hranice 235 dolarů (tj. cca 5 304 Kč) s tím, že jsou k mání dvě barevné verze (Aurora Blue, Black Gold).

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat