Samsung představil senzor pro mobily s dírou v displeji

Samsung představil senzor pro mobily s dírou v displeji
2019-01-22T09:29:09+02:00
• 22. 1. 2019

Minulý rok patřil mobilům s výřezem v displeji, tento bude patřit smartphonům s dírou v zobrazovacím panelu. Už jsme se dočkali představení několika novinek (Galaxy A8s, Hisense U30, Huawei Nova 4, Honor V20), které v brzké době zamíří i na evropský trh, přičemž zanedlouho dojde k uvedení top modelů s tímto designem. Za ním bude stát Samsung, ale tato společnost nechce vydělávat jen na svých smartphonech. Zaměřuje se na výrobu a prodej součástek pro další firmy. I proto dnes došlo k představení nového foťáku, který je designovaný zejména na použití u mobilů s dírou v displeji.

ISOCELL Slim 3T2

Jak již bylo řečeno, nová senzor ISOCELL Slim 3T2 byl designovaný na použití u mobilů s dírou v zobrazovacím panelu. Tomu odpovídají i rozměry, senzor má pouze 1/3.4 palců, tedy 5,1 milimetrů úhlopříčně. Velikost pixelů je 0,8 μm, přičemž rozlišení novinky je 20 MPx.

ISOCELL Slim 3T2

Samsung u této novinky vyzdvihuje její miniaturní rozměry a možnost zakomponování do malých prostor, přičemž není potřeba většího otvoru v konstrukci zařízení. Samozřejmě byste mohli namítat, že rozlišení 20 MPx v tak malém čipu nebude mít moc smysl, ale Samsung zakomponoval technologii, kde jde využít 4 pixely jako jeden. Jinak řečeno, dojde ke kombinaci dat, což vytváří simulaci senzoru s rozměry pixelů 1,6 μm.

Díky této funkci bude ISOCELL Slim 3T2 produkovat snímky s rozlišením 5 MPx, ale na druhou stranu se zvýší kvalita obrazu v oblasti jasu a ostrosti. Samsung ještě dodává, že použil RGB filtry místo technologie Tetracell.

ISOCELL Slim 3T2 se dostane do masové výroby již v prvním čtvrtletí tohoto roku, takže bychom novinku mohli spatřit v mobilních telefonech ještě v prvním pololetí roku 2019.

Zdroj: ausdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat