Unikly údajné specifiakce Samsung Galaxy F

Unikly údajné specifiakce Samsung Galaxy F
2018-12-16T09:31:03+02:00
• 16. 12. 2018

Výzkumná společnost CGS-CIMB Group zveřejnila zcela novou studii týkající se budoucnosti skládacích telefonů. Celá studie je založena na zprávě společnosti Let’s Go Digital. Podle všeho nás čeká skutečně zajímavá budoucnost. 

Samsung Galaxy F rozhýbe trh

Studie uvádí, že skládací telefony poskytne poměrně statickému (stagnujícímu) trhu výraznou podporu. Celkově tento trend by měl obnovit růst prodejů. Společnost CIMB odhaduje, že během následujícího roku se prodá více než 4 miliony kusů skládacích telefonů. Do roku 2020 by se toto číslo mělo zněkolikanásobit, a to na počet 33 milionů. Celkový podíl těchto smartphonů bude činit 1,3 % v roce 2019 a 2020 pak 9,2 %. 

Největší vliv na celém trendu bude mít model Samsung Galaxy F, a to i přesto, že jeho cena bude činit 1 800 dolarů, což je v přepočtu zhruba 39 600 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22 Kč za jeden americký dolar. 

Jihokorejská společnost v tomto případě utrží zisk v podobě 65 %, což je velmi srovnatelné číslo v porovnání s letošním iPhonem XS Max. Ve studii je také uvedeno, že do roku 2020 bude cena skládacího telefonu snížena na 1 300 dolarů, tedy 28 600 Kč bez DPH. 

Zpráva CIMB ale přinesla také zajímavé informace o modelu Galaxy F. Ten by údajně měl být vybaven dvěma bateriemi. Díky tomu bude telefon nabízet kapacitu 6 000 mAh. Na zadní straně zařízení pak bude připraven duální fotoaparát 12 + 12 Mpx. Pro selfie fotografie výrobce implementuje 8megapixelový přední fotoaparát. 

Srdcem celého telefonu by měl být procesor Exynos 9820 s výjimkou USA a dalších trhů, kde bude použit chipset od Qualcommu, přesněji Snapdragon 8150. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapactiou 8 GB. Pro soukromá data bude připraveno vnitřní 128 GB úložiště. 

Připravit se máme také na 7palcový displej, který po rozložení bude nabízet 12 palců (pomocí tří displejů). Kromě toho by Samsung měl být schopen v tomto roce vyrobit přes jeden milion kusů skládacích displejů. Toho čísla konkurenční LG Display nedosáhne ani v roce 2020. Společnost Apple s největší pravděpodobností představí svůj skládací telefon v roce 2020, ovšem velký chaos na trhu neudělá. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat