Poco F1 se dočkalo další verze Armoured Edition aktualizováno

Poco F1 se dočkalo další verze Armoured Edition [aktualizováno]
2018-12-25T08:20:44+02:00
• 25. 12. 2018
2

Aktualizováno 25. 12.

Poco F1 (recenze) se představilo světu v srpnu, přičemž bylo k dispozici několik variant. Ta nejvyšší verze má přívlastek Armoured Edition a nabízí 8 GB operační paměti a 256GB úložiště. Kromě toho byl použit kevlar místo plastu. Dnes jsme se dočkali druhé verze Armoured Edition, která nabízí 6 GB RAM a 128GB úložiště. Oficiální cena je v přepočtu přibližně 7 500 Kč a pokud by se novinka dostala na náš trh, dá se předpokládat, že by se cena pohybovala nad hranicí 10 000. Ostatně běžná plastová verze tohoto modelu přijde přibližně na 9 000 Kč.

HEUREKAXiaomi Pocophone F1 6GB/128GB na Heureka.czXiaomi Pocophone F1...Cena od 9 357 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Původní článek 22. 8.

Dnes jsme se dočkali uvedení nového smartphonu Poco F1 od společnosti Pocophone, za kterou stojí Xiaomi. V podstatě se jedná o nového hráče na poli top modelů za rozumnou cenu. Skoro by se dalo říci, že Xiaomi vytvořilo přímou konkurenci modelům od OnePlus nebo Asus.

Xiaomi představilo Mi 8, Mi 8 Explorer Edition a Mi 8 SE

Poco F1

Když společnost chce na trh přinést smartphone se specifikacemi top modelu a cenou zapadající do střední třídy, je celkem jasné, že někde se musí dělat ústupky. Ačkoliv na oficiální konferenci bylo řečeno, že konstrukce mobilu je z upraveného polykarbonátu, tak je celkem jasné, že se zde šetřilo, jelikož vyrobit mobil z kovu je dražší. Na druhou stranu Poco F1 nabízí technologie, které nejsou ani na dnešní dobu tak časté. Jednou z nich je pokročilejší odemykání pomocí obličeje.

Sice touto funkcí je vybaven kdejaký smartphone, ale u malého množství jde najít pokročilejší senzory. V tomto případě se zde bavíme o infračerveném zářiči, snímači a hlavní přední kameře. Díky tomu se dá použít toto odemykání i v absolutní tmě. Zároveň nelze jen tak oklamat pomocí fotografie. Poco F1 ale také disponuje běžnou čtečkou otisků prstů na zadní straně.

Pocophone na své tiskové konferenci jasně řeklo, že chtějí vytvořit smartphone, který ohromí svou rychlostí. I z tohoto důvodu byl použit procesor Snapdragon 845. Aby podpořili samotný výkon, použila se pokročilejší technologie pro chlazení. Co se týče úložiště, nabízí se technologie UFS 2.1, takže i v této oblasti bude dostatek výkonu. Vše je navíc podpořeno velikostí operační paměti.

U fotografických schopností jsme se dočkali mnohého srovnávání s top modelem Samsung Galaxy S9, zejména v oblasti rychlosti ostření. U Poco F1 ale také najdeme AI technologii pro vylepšování fotografií a nastavování vlastností před samotným vyfocením.

V případě operačního systému se sáhlo po MIUI, ale v tomto případě jsme se dočkali několika rozdílů od běžné verze. Například se nabízí seznam aplikací, což u Xiaomi mobilů s běžnou variantou MIUI nenajdeme. Dále MIUI for Poco nabízí turbo mód pro zvýšení výkonu. Kromě toho se zapracovalo na rychlosti spouštění aplikací, kde se podařilo docílit 28% snížení času na spuštění. Také jsme se dočkali příslibu častějších aktualizací.

Zajímavé je, že nový launcher nebude exkluzivně pro Poco mobily. Během příštího týdne si jej bude moci stáhnout kdokoliv z Obchodu Play, kde bude v beta verzi.

Specifikace

  • displej: 6,18 palců (2246 × 1080 pixelů) Full HD+, 19:9, 2.5D
  • procesor: Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845
  • až 8GB LPDDR4x RAM
  • až 256GB úložiště + microSD (až 256 GB)
  • Android 8.1 (Oreo) + MIUI for Poco (Android 9 do konce roku 2018)
  • Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
  • Foťáky:
    • zadní – 12 MPx, LED, 1.4μm
      • sekundární – 5 MPx
    • přední – 20 MPx
  • čtečka otisků prstů, 3.5mm audio jack, Dirac HD, Dual Smart PA
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
  • baterie: 4000 mAh + Qualcomm Quick Charge 3.0

Kromě srovnání s mobilem od Samsungu jsme se dočkali častého srovnávání s OnePlus 6. Z tiskové konference jasně vyplynulo, že Poco F1 je mobil hlavně o rychlosti. Zapracovalo se dokonce na rychlosti animací a podobných věcech.

Základní cena Poco F1 s 6 GB RAM a 64GB úložištěm přijde v přepočtu na 6 680 Kč. Varianta s dvojnásobným úložištěm pak na cca 7 600 Kč. Nejvyšší verze s 8 GB RAM a 256GB úložištěm stojí 9 200 Kč. Speciální verze Poco F1 Armoured edition s kevlarem a s nejvyššími specifikacemi pak přijde v přepočtu na cca 9 560 Kč. Samozřejmě se nejedná o ceny, za které by se nový smartphone mohl prodávat v Česku. Předpokládáme, že základní model by zde mohl být dostupný přibližně za 9 700 Kč.

Nyní si musíme počkat, jestli se novinka dostane oficiálně na náš trh. Zatím jen víme, že se chystá uvedení v Paříži, které se uskuteční 27. srpna. Jakmile se dozvíme další informace o dostupnosti, budeme vás informovat.

Zdroj: Tisková konference

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Johanides

22. 8. 2018, 22:03

má notifikační diodu?

Přemysl Vaculík

VIP 22. 8. 2018, 22:14

Bohužel nemůžeme potvrdit ani vyvrátit. Oficiální stránky nic takového nezmiňují.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat